Senatoarea DOINA ELENA FEDEROVICI a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "Denigrarea si jignirile au ajuns la rang de virtute pentru presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu", pe care o puteti citi in continuare.

Adresez aceasta declaratie politica domnului Crin Antonescu, presedintele PNL, prin care il rog sa ia atitudine fata de comportamentul rusinos si limbajul inacceptabil al vicepresedintelui PNL si presedinte al CJ Botosani, Florin Turcanu, care continua campania de denigrare la adresa mea, femeie si demnitar al statului roman.
Faptul ca domnul Turcanu nu are argumente profesionale si alege doar sa jigneasca, spune mult atat despre caracterul, cat si despre anvergura politica a acestuia.
In concordanta cu prevederile art. 69 din Constitutia Romaniei "In exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt in serviciul poporului", eu nu am facut nimic altceva decat s-a ma implic activ in toate problemele care tin de bunul mers al activitatilor comunitatilor pe care le reprezent. Vizibil deranjat de acest fapt Florin Turcanu a ales un comportament un si limbajul calomnios, fara dovezi, care nu au nici o legatura cu politica sau administratia si nu ii fac cinste in calitate de reprezentant al locuitorilor judetului Botosani.
Dupa 25 de ani de democratie si la 7 ani de la aderarea la Uniunea Europeana, ne dorim cu totii sa facem pasi inainte, spre civilizatie, spre buna convietuire indiferent de gen, religie sau apartenenta politica. Insa, in acest moment, oameni precum Florin Turcanu, care duc disputa politica intr-o zona atat de josnica, ne forteaza sa ne reamintim de atitudini pierdute in negura vremurilor.
Eu stiu ca domnul Antonescu respecta femeile, are o fetita, este casatorit chiar cu un om politic de succes si ar trebui sa intervina macar acum, cand, in mod evident, Florin Turcanu a depasit orice limita acceptabila a dialogului public. Nu de alta, dar s-ar putea interpreta ca acesta este modul de lucru al liberalilor din teritoriu, aceasta este strategia, iar cazurile aparute nu sunt doar incidente izolate, ci politica liberala insasi.
Cei care il imita, ca limbaj si comportament, nu pot decat sa se astepte la aceeasi evolutie in politica, pentru ca romanii vor solutii si oameni capabili care sa le aplice, nu personaje certate cu regulile de bun simt si autocenzura, atribute ale oricarui politician european.
Din respect pentru populatia judetului pe care il reprezinta, intrucat a dat dovada de un comportament care este in totala disonanta cu respectul pentru valoarea si demnitatea fiintei umane, am speranta ca imi va adresa public, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Botosani, scuze pentru afirmatiile denigratoare si discriminatoare, dar si in calitate de barbat care dovedeste o buna crestere si care a facut afirmatii descalificante la adresa unei femei.
In final, cu tot respectul, va intreb, domnule Crin Antonescu, daca denigrarea si jignirile au rang de virtute pentru reprezentantii care detin functii de conducere in cadrul partidului la nivel central, oameni precum Florin Turcanu. Tin sa va aduc la cunostinta domnule Antonescu ca voi depune in cursul zilei de astazi o plangere la Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru ca aceasta institutie sa ia masurile ce se impun.