Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a lansat ieri, la Galati, campania de distribuire de brosuri referitoare la campania intitulata “In Europa, dar nu asa”. Campania se va desfasura in toata tara. In judetul nostru vor fi distribuite citeva zeci de mii de brosuri.

”Campania noastra se indreapta impotriva prezentei romanilor la alegerile europarlamentare de anul viitor. Sustinem neprezentarea la vot ca semn de protest impotriva proastei negocieri duse de politicienii romani la capitolul aderare si impotriva dispretului cu care ne trateaza companiile multinationale din UE”, a declarat Cozmin Gusa.

Liderul PIN a tinut sa precizeze ca actiunea formatiunii pe care o conduce nu are un caracter anti-european, ci unul euro-critic. “Vrem ca si politicienii europeni sa inteleaga ca noi, romanii, nu avem nevoie de un comisar european al xerox-urilor, al dactilografelor si al translatorilor. Sintem a saptea tara ca marime din UE si trebuie sa fim tratati asa cum meritam”, a completat Gusa.

Tot ieri, la PIN, a fost aleasa conducerea organizatiei judetene. Astfel, presedintele PIN Galati este Daniel Firoiu, iar vicepresedinte este Viorel Irimia.

Afacerea Sidex, subiect international

Presedintele Partidului Initiativa Nationala a vorbit la Galati si despre privatizarea Sidex. “Convingerea mea este ca, daca se va analiza in amanunt privatizarea Sidex, va fi un scandal international. Spun asta pentru ca publicatii economice prestigioase din Europa sint interesate sa investigheze aceasta privatizare. Ca aceasta privatizare are legaturi cu Tony Blair sau cu lupta din industria otelului ce se poarta intre marii magnati rusi si domnul Mittal, nu stiu, este foarte complicat de spus, dar va garantez un lucru: Oricine va investiga in amanunt aceasta privatizare va putea genera un subiect de mare intensitate, de mare scandal”, a declarat Gusa.

Liderul PIN a mai spus si ca marea problema in toata afacerea Sidex este reprezentata de faptul ca toata lumea zice si nu face nimic.

“L-am vazut si pe domnul Mircea Toader, accidentatul de la Ministerul Economiei, care a tot promis si nu a facut nimic”, a incheiat Cozmin Gusa.

PIN s-a intarit si la Galati. Cozmin Gusaa prezentat ieri liderul din judetul nostru si a atacat subiectul “privatizarea Sidex”. Gusa l-a ciupit putin si pe democratul Mircea Toader, despre care a spus ca a fost victima lacomiei si prostiei din PD.