Liderii de grup de la Senat si de la Camera Deputatilor vor trebui sa stabileasca, in termen de doua saptamani, componenta si conducerea mai multor comisii, printre care cele de control al activitatii SIE si SRI, a anuntat ieri presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului. Potrivit lui Vacaroiu, “problema numarul unu“ a Birourilor Permanente a fost deschiderea negocierilor pentru constituirea Comisiei comune permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, a Comisiei speciale pentru exercitarea controlului asupra activitatii SIE, a Comisiei pentru integrare europeana si a Comisiei parlamentare a revolutionarilor din 1989.
Vacaroiu a mai afirmat ca liderii de grup vor trebui sa “cada de acord“, in functie de algoritmul rezultat in urma alegerilor, si in legatura cu ponderea reprezentantilor fiecarei formatiuni in cele zece comisii comune pe langa diferite organisme internationale si cele 75 de grupuri parlamentare de prietenie.
Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a precizat ca Birourile Permanente reunite au reprezentat numai “cadrul in care a pornit acest proces de negociere care, la inceputul fiecarei legislaturi, este destul de delicat“. (M.F.)