De Ce News: Vezi cum se impart comisiile parlamentare

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat, marti, ca PSD va primi la Camera Deputatilor conducerea a sapte comisii parlamentare, PNL va lua cinci comisii, PDL si PP-DD cate doua, iar UDMR, PC si grupul minoritatilor vor primi conducerea cate unei comisii.
Valeriu Zgonea a precizat ca aceste comisii sunt impartite conform ponderii, explicand totodata ca presedintia Senatului o va prelua si pe cea a Comisiei de regulament, asa cum prevede o "cutuma" stabilita de PDL. "Numeric (comisiile - n.r.) sunt impartite conform ponderii. GrupulPSD are 38,47% din cele 18 comisii, cea de a nouasprezecea, conform cutumei din Parlament, revenind partidului care preia presedintia Camerei Deputatilor, ce va face o nominalizare si pentru presedintele Comisiei de Regulament. La Senat, presedintia Senatului va prelua si presedintia Comisiei de Regulament. Este o cutuma noua, instituita de PDL in ultimii patru ani de zile. Noi am acceptat-o, am mers pe aceleasi principii si colegii de la PDL au acceptat aceste principii in asa fel incat doua comisii le revin celor de la PDL, doua celor de la PPDD", a declarat presedintele Camerei Deputatilor.
Valeriu Zgonea a mai declarat ca sefiile comisiilor mai pot fi negociate pana la convocarea Parlamentului, punctand totodata ca, pana in prezent, negocierile au fost flexibile.