Comisia parlamentara de ancheta in cazul Elenei Udrea a decis, marti, sa ceara Ministerului Turismului documente privind bugetul si planul anual de investitii, dosarele de achizitii publice, fisele de post ale persoanelor implicate in programul "Romania, land of choice".
Membrii comisiei au mai stabilit sa solicite Ministerului Turismului si referatele de necesitate, organigrama si statele de functionare ale Ministerului, decizia ordonatorului de credit prin care a fost stabilita modalitatea de acordare a contractelor de achizitie publica, executia bugetara pe semestrul I. Comisia cere Ministerului Turismului sa precizeze si daca a fost supus controalelor institutiilor statului, cum ar fi Curtea de Conturi, si, de asemenea, procesele verbale ale acestor controale.
Membrii comisiei au decis sa trimita o adresa Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) in care sa-i ceara precizari cu privire la cate controale a efectuat in acest an la Ministerul Turismului si daca au facut copie la dosarele de supraveghere la aceste controale.
Deputatii din comisie s-au aratat interesati si de sumele acordate de Ministerul Turismului ca diurna si cazare, si daca aceste cheltuieli au fost facute in conformitate cu prevederile legale. "Ne intereseaza felul in care au fost prinsi acesti bani in situatiile financiar-contabile", a spus deputatul PSD Aura Vasile.
Comisia si-a stabilit programul de lucru, astfel incat, de saptamna viitoare, deputatii din comisie vor lucra in zilele de marti, miercuri si joi. La propunerea presedinelui comisiei Ludovic Orban, membrii Comisiei Udrea au decis sa ceara Biroului Permanent al Camerei Deputatilor asistenta la lucrarile comisiei a unor experti in domeniile achizitiilor publice, marcheting, publicitate, IT, financiar-contabil.
Comisia parlamentara de ancheta in cazul Elenei Udrea a stabilit sa se intruneasca din nou, martea viitoare, pentru audierea acelor reprezentanti ai presei care au semnalat nereguli la Ministerul Turismului, Ludovic Orban precizand ca nu s-a decis inca invitarea ministrului PD-L la audieri.
Membrii comisiei, reprezentanti ai PSD, PNL si UDMR, au decis, marti, ca persoanele care vor fi audiate de comsie sa fie stabilite pe parcursul anchetei, iar la viitoarea sedinta sa fie audiati reprezentantii publicatiilor Jurnalul National, Gardianul, Cotidianul si ai altor ziare.