Comisia internationala privind studierea Holocaustului in Romania isi va prezenta raportul maine, la Bucuresti, dupa un an de cercetare si studiere a arhivelor. "A fost o initiativa foarte serioasa a presedintelui Iliescu, comisia a lucrat din greu in aceasta perioada, iar noi credem ca am realizat un lucru bun pentru cunoasterea adevarului si pentru Romania", a declarat presedintele comisiei, profesorul Elie Wiesel.
Membrii comisiei vor anunta concluziile raportului mai intai presedintelui Iliescu, urmand ca apoi sa fie prezentat in cadrul unui eveniment public. Elie Wiesel nu a dorit sa dea publicitatii continutul raportului pana la intalnirea cu Ion Iliescu. El a spus ca membrii comisiei au primit "sprijin deplin" de la autoritatile romane in cercetarea arhivelor si accesul la documente referitoare la situatia evreilor in Romania, in perioada 1937-1945.
Potrivit concluziilor ultimei reuniuni comune a comisiei, care a avut loc in toamna acestui an, la Ierusalim, raportul urmeaza sa stabileasca responsabilitatea conducerii politice romane din perioada anilor '40.