Presedintele Comisiei de ancheta privind Ministerul Economiei si Comertului (MEC), deputatul PSD Iulian Iancu, a declarat ieri, dupa audierea reprezentantilor SC Grivco SA si SC Green Energy SRL, ca din datele prezentate reiese ca acestea au incheiat contracte directe cu societatile producatoare avand ca actionar unic statul.
Conform lui Iancu, a mai reiesit ca acestea au vandut energie la Electrica. "Am continuat audierile, de data aceasta cu furnizorii de energie, avand ca primi audiati Green Energy si Grivco", a aratat Iancu.
Presedintele Comisiei de ancheta parlamentara pentru analiza activitatii MEC, deputatul PSD Iulian Iancu, a aratat ca, pe parcursul audierilor, s-a desprins concluzia ca interventia de la finalul anului 2006 a presedintelui ANR si a ministrului Varujan Vosganian privind Electrica a afectat practic functiunea corecta a pietei de energie. "S-a remarcat ca fiind foarte grava interventia de la final de an a presedintelui ANR, cat si a ministrului Vosganian, prin ordinul care a impus o anumita cantitate de energie de pe piata libera doar unui singur actor, afectand practic functiunea corecta a pietei. Din toate declaratiile rezulta ca acest gen de comportament determina o crestere a pretului la producator cu aproximativ 40% . Daca in decembrie 2005 s-a putut remarca o evolutie undeva intre 115-120, acum se vorbeste de preturi de la 170 de lei/MGW/ora", a spus Iancu. (M.F.)