In cadrul audierilor de la Comisia parlamentara de ancheta ce o vizeaza pe Monica Ridzi, Directorul executiv al Pro Tv SA, Costi Mocanu, a afirmat ca scena principala a evenimentului de la Costinesti, din 2 mai, a fost platita de compania Media Pro Pictures si nu de Ministerul Tineretului. Tot aceasta firma a achitat si organizarea "MTV Days".
"Legatura noastra cu ziua de 2 Mai nu incepe acum. In anul 2008 canalul MTV a intrat in portofoliul nostru, am preluat administrarea lui. In anul 2008, de 2 mai, am decis sa organizam pentru prima data evenimentul numit MTV Days, la Mamaia. A fost un eveniment care a durat doua zile, ne-am asumat impreuna cu partenerii nostri de la Media Pro Pictures si atunci, ca si anul acesta, organizarea si implicit toate costurile acestui eveniment. Prin urmare, ceea ce s-a intamplat anul acesta la Costinesti este o continuare a unui eveniment pe care noi speram sa-l avem si in anii viitori. Noi am avut un partener comercial, o companie de bere anul acesta, cei de la Media Pro Pictures, care au suportat toate costurile de organizare pentru evenimentul MTV Days, s-au asociat cu un alt advertiser", a spus Mocanu in fata Comisiei de ancheta.
Reprezentantul Pro Tv a mai afirmat ca aceasta firma a achizitionat, in baza unui contract de drepturi de televiziune, drepturile pentru difuzarea in direct, inregistrat si sub orice alte forme a acestui eveniment, MTV days.
In timpul audierilor, deputatul PSD, Nicolae Banicioiu l-a intrebat pe Costi Mocanu daca actiunea de la Costinesti a fost organizata de MTS in colaborare cu firma pe care el o reprezinta.
"Nu, actiunea de la Costinesti a fost organizata de Media Pro Pictures, noi le-am dat acceptul sa foloseasca brandul MTV, au avut voie sa organizeze MTV Days. Bugetul total al acestei actiuni a fost suportat de Media Pro Pictures si partenerul ei comercial in aceasta actiune, care este firma Nestle, noi am cumparat drepturi de televizare pentru acest eveniment, noi Pro Tv SA", a raspuns Mocanu.
Referitor la legatura dintre Pro Tv si Ministerul Tineretului si Sportului, Mocanu a precizat ca aceasta colaborare se face printr-un contract de publicitate incheiat intre o companie ce cumpara advertising, al carei nume nu a stiut sa il spuna, companie ce a incheiat un contract cadru, in care sunt prevazute anexe, cu compania Pro Tv SA, prin care s-a cumparat spatiu publicitar in jurul acestui eveniment. Mocanu a subliniat ca este vorba exclusiv despre spatiu publicitar, care a fost achizitionat contra cost.
La randul sau, deputatul Sever Voinescu l-a intrebat pe directorul executiv al Pro Tv SA in legatura cu scena principala a evenimentului de la Costinesti, in conditiile in care au existat discutii pe tema provenientei acesteia.
"Scena pe care s-a desfasurat evenimentul brenduit de catre noi, MTV Days, scena mare, colorata intenst in rosu datorita advertiserului, a fost inclusa in bugetul de productie al evenimentului MTV Days organizat de catre Media Pro Pictures, prin urmare costurile acestei scene au fost suportate de catre ei. Nu stiu sa va spun care sunt acele costuri, compania Media Pro Picturesc vine din alt grup de firme", a raspuns Mocanu. Directorul executiv al Pro Tv a precizat ca scena a fost platita de Media Pro Pictures.
Deputatul PSD, Robert Negoita a cerut directorului executiv Pro Tv SA sa puna la dispozitia Comisiei contractele incheiate cu firma de publicitate contractata de MTS, Mocanu aratand ca nu are nicio problema in a oferi membrilor Comisiei toate documentele de care este nevoie.
"Sa nu ne cereti insa un contract direct intre noi si Ministerul Tineterului si Sportului, pentru ca el nu exista", a spus Mocanu.