Consilierii locali craioveni vor supune aprobarii, in sedinta din luna aprilie, regulamentul de functionare a comisiei locale de ordine publica. Desi a fost infiintata inca din ianuarie 2005, prin HCL nr. 46, aceasta functiona fara un regulament. Consilierul Radu Theodor, initiatorul acestui proiect, care este si membru in comisie, sustine insa ca lipsa regulamentului nu era o ilegalitate. "Legea nu ne impune acest lucru, insa noi am observat ca nu totul merge cum trebuie si ne-am pus intrebari. Pe langa asta, sunt probleme si in legatura cu prezenta unor colegi in componenta comisiei. Unii dintre ei, daca nu se pricep, ar trebui sa le faca loc altora care stiu ce au de facut", a declarat Radu Theodor. Acesta nu a dorit insa sa mentioneze numele persoanelor la care face referire. Prin aprobarea unui regulament, consilierul considera ca fiecare membru al comisiei isi va cunoaste cu exactitate ce atributii are. Una dintre noutatile propuse in regulament se refera la participarea membrilor comisiei la analizele lunare pe servicii, birouri, compartimente si la cele trimestriale privind activitatea Politiei Comunitare Craiova. In acest fel, in opinia consilierului, problemele agentilor comunitari vor putea fi cunoscute mai bine.
"Am sti cu exactitate cu ce se confrunta si am putea sa le dam solutii viabile pentru a-si imbunatati activitatea", a spus Radu Theodor. Acesta nu s-a ferit insa sa sustina ca actualul sef al Politiei Comunitare, Constantin Petrescu, ar putea sa nu informeze Comisia de ordine publica de toate problemele agentilor. In replica, Petrescu sustine ca transmite efectivului din subordinea sa toate discutiile care se poarta in timpul sedintelor. "Facem si o analiza lunara a activitatii noastre cu rezultate si deficiente, pe care o inaintam comisiei", a incheiat Constantin Petrescu.
In plus, potrivit noului regulament, membrii comisiei au dreptul sa propuna consiliului local transformarea unei parti din personalul contractual in functionari publici.