Ministrul Turismului, Elena Udrea, a trimis o scrisoare la Biroul Permanent si la Comisia de Ancheta prin care anunta ca nu se va prezenta la comisie decat in cazul in care componenta acesteia se va schimba.
"Desi stiu ca o asemenea Comisie are un obiectiv politic bine determinat, constand in discreditarea Partidului Democrat - Liberal in perspectiva alegerilor prezidentiale din acest an, ma voi prezenta in fata Comisiei doar in momentul in care aceasta va avea o alta componenta, respectiv atunci cand din comisie nu vor mai face parte parlamentarii care au participat la discutia prezentata publicului larg de catre mass-media", a declarat ministrul Turismului.
Elena udrea isi anuntase intentiile inca de luni in cadrul unei conferinte de presa afirmand ca nu se va prezenta in fata "Comisiei Vanghelie". Comisia actioneaza ilegal in incercarea de a discredita PD-L si sa-mi fabrice un dosar penal pentru fapte care nu exista. Se incearca implicarea ministrului Turismului prin amenintari, santaj, ascultarea telefoanelor, dezinformare, intoxicare, manipularea opiniei publice si minciuni", a declarat Udrea.
Comisia Parlamentara in cazul Udrea a anuntat prin vocea presedintelui Ludovic Orban ca in conformitate cu Constitutia si cu regulamentul Camerei Deputatilor, Elena Udrea trebuie sa se prezinte in fata comisiei iar premierul este obligat sa o someze sa se prezinte.