Presedintele Comisiei Udrea, Ludovic Orban (PNL), a declarat, joi, ca il "revolta" ultimele "postari" de pe site-ul Ministerului Turismului, aratand ca unele documente au date false de publicare pe site.
"Ultimele postari de pe site-ul Ministerului Turismului ma revolta. Este evident ca au fost facute dupa demararea comisiei parlamentare de ancheta. Chiar si aceste postari sunt cu date false , au date de postare mai-iunie. Este o lipsa de respect fata de publicul larg", a sustinut Ludovic Orban in sedinta comisiei parlamentare care ancheteaza modul in care au fost cheltuiti banii la Ministerul Turismului.
In timpul discutiilor, deputatul PSD Aura Vasile a spus ca membrii comisiei ar trebui sa aiba un specialist in IT.
Comisia parlamentara de ancheta in cazul ministrului Elena Udrea a fost constituita in luna iulie, printr-o hotarare a Camerei Deputatilor, la propunerea PNL si a PSD. Reprezentantii PDL au anuntat, inca de la constituirea comisiei parlamentare de ancheta in cazul Udrea, ca nu participa la lucrarile acestei comisii.
Reprezentantii PSD si PNL din comisia de ancheta in cazul Elenei Udrea s-au aratat nemultumiti, marti, de faptul ca nu au primit toate documentele cerute Ministerului Turismului, presedintele comisiei Ludovic Orban sustinand ca ministerul nu a trimis nici 1% din documentele solicitate.
"Doamna Udrea ne-a transmis, prin intermediul presei, ca va participa la audieri daca vom avea nelamuriri", a spus Orban, aratand ca, printre documentele solicitate Ministerului si care nu au fost primite de comisie se afla statul de functii, fisele de post, planul de achizitii si unele contracte incheiate de minister.
Ministerul Turismului a pus la dispozitia comisiei parlamentare toate documentele referitoare la activitatea institutiei solicitate, iar dovada acestei afirmatii o face corespondenta dintre comisie si minister, se arata intr-o declaratie de presa a ministrului Turismului, Elena Udrea.
"Lamentarea domnului Orban in mass-media cu privire la faptul ca Ministerul Turismului nu ar fi prezentat Comisiei parlamentare decat o mica parte din documentatia solicitata dovedeste, odata in plus, ca aceasta comisie nu s-a infiintat decat pentru compromiterea unui ministru PD-L printr-o mascarada ieftina, jucata de actori incompetenti in piata publica", se spune in declaratie.
Udrea arata ca Ministerul Turismului a pus la dispozitia comisiei parlamentare toate documentele referitoare la activitatea ministerului solicitate prin adresa nr. 461615 din 5.08.2009, in conformitate cu prevederile Hotararii nr. 36 a Camerei Deputatilor din 27 iulie 2009.
"Dovada acestei afirmatii o face corespondenta dintre Comisie si Ministerul Turismului, corespondenta publicata pe site-ul institutiei noastre. Fata de cererile formulate generic de comisie ca 'si celalte' sau 'si orice alte evenimente sau actiuni', am solicitat reprezentantilor acestui for sa precizeze documentele, evenimentele sau actiunile la care se refera", mentioneaza ministrul Turismului.