Actualul ministru al Economiei, Varujan Vosganian (PNL), si precedesorul lui, Codrut Seres (PC), au acceptat ieri sa raspunda invitatiei la audieri a Comisiei parlamentare privind suspendarea din functie a presedintelui.
Varujan Vosgnian a declarat in cadrul audierilor, raspunzand unei intrebari a parlamentarilor din comisie, ca de cand a preluat portofoliul ministerial nimeni nu si-a permis sa-i trimita vreo rezolutie sau sa-i transmita documente legate de rezolvarea vreunui memoriu. Vosganian a precizat ca a primit in urma cu cateva zile, o solicitare din partea presedintelui Traian Basescu pentru a-i pune la dispozitie situatia actualizata a contractelor directe din piata energiei, document pe care i l-a transmis sefului statului acum doua zile. Un alt invitat la Comisia parlamentara este si fostul ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre, iar pentru saptamana viitoare comisia a decis sa fie invitati George Maior si Elena Udrea.
Fostul consilier de stat la Cotroceni Elena Udrea si fostul ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre nu se vor prezenta la audierile Comisiei parlamentare de ancheta, potrivit precizarilor facute de PD. Partidul Democrat mai precizeaza ca invitarea celor doi excede controlului parlamentar si ca nici secretarul executiv al PD Elena Udrea, nici Gheorghe Dobre nu au obligatia sa raspunda solicitarii parlamentarilor.
Decizia privind invitarea la audieri a presedintelui Traian Basescu sau a premierului Calin Popescu-Tariceanu va fi luata saptamana viitoare. (Carmen Corbu)