Comisarul Christian Ciocan si-a cumparat de putin timp un laptop de dimensiuni mici pe care il foloseste pentru a comunica cu jurnalistii.
Daca pana acum raspundea la telefon 24 de ore din 24, de-acum inainte ofiterul va fi relationa si on-line cu partenerii sai, ziaristii acreditati.
Christian Ciocan a declarat ca doreste sa doteze Serviciul Informare si Relatii Publice pe care il conduce, cu cate un laptop, similar pentru fiecare dintre subalternii sai. Comisarul spune ca acest lucru nu este posibil fara ajutorul unui partener, care a inteles necesitatea unui astfel de demers si care poate oferi calculatoarele structurii de relatii publice a Politiei Capitalei.
Ofiterii serviciului vor deveni astfel mai dotati dar si mai eleganti pentru ca laptopurile au deja pregatite servietele inscriptionate cu insemnele Asociatiei Internationale a Politistilor (IPA), din care Ciocan face parte.
La fel ca in departamentele de Relatii Publice din institutiile publice europene sau din cadrul companiilor private, ofiterii de presa din cadrul SIRP realizeaza actiuni de prezentare a activitatii Politiei Capitalei si promovare a institutiei. Dezvoltarea comunicarii prin folosirea noilor canale new media: messenger, facebook, twitter si youtube, up-gradarea site-ului institutiei precum si cererile actuale ale mass-media, impun ca atat pregatirea angajatilor cat si dotarile tehnice ale Serviciului sa fie competitive, conform erei informatice actuale.
"Am afirmat si continuu sa sustin ca o politie moderna, asa cum este Politia Romana-politie europeana, trebuie sa fie dotata cu tot ce este mai nou si mai performant pe piata. Ofiterii Serviciului Informare si Relatii Publice isi vor respecta astfel blazonul de a fi cei mai buni dintre cei mai buni", mai spune comisarul.
Proiectul se circumscrie eforturilor pe care Christian Ciocan le-a facut de cand a devenit seful comunicarii publice a Politiei Capitalei, pentru a dezvolta sistemul de relatii publice in structura de diplomatie publica, asemeni NATO.