Romania Libera informeaza : Olguta Vasilescu: USL va castiga chiar si in conditiile comasarii alegerilor
Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, sambata, ca USL va castiga alegerile chiar si in conditiile comasarii alegerilor, iar motivul pentru care PDL vrea acesta comasare este reprezentat de frica pe care o are aceasta formatiune fata de votul electoratului.
Intr-un comunicat remis Agerpres, senatorul PSD considera ca propunerea de comasare a alegerilor reprezinta un pericol pentru democratie.
"Daca acceptam comasarea alegerilor, deschidem o cutie a Pandorei. Ar insemna sa fim de acord cu suprimarea principiilor democratice care trebuie sa guverneze aceasta tara. Daca lasam garda jos si nu ne luptam pentru aceste principii, ne putem trezi ca, maine - poimaine, PDL propune organizarea de alegeri in 2013 sau in 2014 sau poate niciodata. Or, noi nu avem voie sa cedam in fata acestor tendinte dictatoriale", a mai spus Lia Olguta Vasilescu.
Si senatorul PSD Iulian Badescu a criticat decizia de comasare a alegerilor.
"Comasarea alegerilor, propusa de PDL, reprezinta un demers care incalca profund orice principiu democratic. Legea prevede foarte clar ca mandatul alesilor nu poate fi prelungit decat daca este un caz de razboi, calamitate naturala, dezastru sau sinistru deosebit de grav. Prin urmare, am putea fi de acord cu comasarea doar daca PDL recunoaste public ca este calamitatea naturala a Romaniei sau, de ce nu, un sinistru deosebit de grav. Altfel, ceea ce vor ei sa faca este ilegal", declara Iulian Badescu, intr-un comunicat de presa.