Andrei Alexandru are o rubrica in ziarul online Ultima ora. Rubrica este intitulata "De la prima ora, la ultima ora". Puteti citi in continuare postarea din 22 februarie 2011.
• Victor Ponta a spus ca "Regina" vamilor este Elena Udrea. Imi pare rau, dar nu este adevarat. Leni este "Regina" parcarilor. Suparata pe drept cuvant, ca a fost identificata drept "Regina" vamilor, Leni scrie pe blogul personal: "Ma pomeneste atat de des in ultima perioada, incat nu poate fi vorba de altceva decat despre o obsesie chinuitoare pe care a dobandit-o in ceea ce ma priveste". Are dreptate si nu e singurul. Primari din PDL dorm cu poza ta sub perna, sub motiv ca ar vrea fonduri de la tine. Am aflat prin mijloace jurnalistice specifice, ca atunci cand Daciana e plecata la Parlamentul European, Victor doarme si el cu poza ta, dar nu sub perna. Nu pot sa dau detalii, ca ma amendeaza CNA-ul.
• "Banda celor 3" infiltrata in PDL a fost demascata si eliminata de la "talk show"-uri. Mult le-a trebuit pdl-istilor sa-nteleaga ca "cartitele": Visan, Murg si Talmacean, care apareau la cate o televiziune cand ti-era lumea mai draga, sunt infiltrate de "agenturili" dusmane. In mare taina, deputatii Fuia, Gondor, Chircu si Sever Cotoi-Voinescu, noul purtator de cuvant al PDL, au fost antrenati sa reziste in conditii grele de dispute politice televizate, fara apa si fara Basescu. De acum inainte romanii isi vor da seama ca, de fapt, o duc bine.
• Basescu, asculta la mine, ca-ti sunt prieten de cand te-ai inrolat in miscarea muncitoreasca si revolutionara impotriva fascismului: esti inconjurat de tradatori ! Sebastian Lazaroiu se ocupa de ce vrei si ce nu vrei, doar de Presedintie, nu. Valeriu Turcan te-a vandut mai ceva ca Iuda. Basescule, i-ai spus tu lui Igas la iesirea din Ministerul de Interne: "Stai sa vedem cu premierul si dupa aia..." ? I-ai spus, ca era vocea ta. A auzit toata lumea. Stii cum te-a dat in vileag Turcan ? Nu stii ! El, sanchi, ti-a luat apararea la Realitatea TV. Sa-ti spun eu: a zis ca discutai cu Igas sa cumparati niste elicoptere pentru SMURD. Stii ce-a inteles lumea ? Ca Boc, incompetent si carpa de sters pe jos, cum il stiu toti, dar, totusi necorupt pana acum, nu marseaza la afacerea cu elicopterele. Urmeaza ca tu sa-l rezolvi pe Boc, ori il dai afara, ori il convingi, si vezi tu cu Igas dupa aia. Nu mai vorbesc, ca Turcan te-a dat si pe mana lui Ponta si Antonescu, ca te ocupi de afaceri cu elicoptere pentru SMURD, activitate care nu se regaseste la capitolul "Presedintele Romaniei" din inutila carticica numita Constitutie. Turcan asta a pactizat cu dusmanii poporului si te vrea suspendat din functie. In locul tau n-as mai avea incredere decat in Nuti.
• Imi place din ce in ce mai mult Mircea Basescu, ala despre care se zvonea nejustificat, ca ar face trafic cu armanent. Spune cam tot atatea prostii pe secunda ca si Traian. Parca ar fi frati. Intii s-a dat la un procuror de la DNA, care a indraznit sa-l acuze de coruptie pe un prieten al sau, cu care a petrecut revelionul la Las Vegas. Mai precis i-a sugerat procurorului sa-si dea demisia din DNA. Daca fratele Conducatorului iubit spune asa ceva, imi pare rau, draga procurorule ! Oi fi avand tu probe, da’ nu se pune. Hai, cauta-ti serviciu ! Mai ieri, suparat ca unii ziaristi dezaproba cumetria sa cu Bercea Mondialu", Mircea a spus:"Cui ar fi trebuit sa cer voie sa botez? Lui Bolcas? Lui Sorin Rosca Stanescu? Lui Nistorescu?" Asa, Mirceo ! Fii barbat ! Vezi ca mai sunt cateva mii de puscariabili, care au intocmit deja o lista de asteptare sa le botezi copchii si puradeii. Am auzit ca nici nu te costa vreun ban. Te platesc ei, da’ pui si tu o vorba buna, acolo unde trebuie. Hai, ca-s baieti de baieti. Te uiti tu in gura lu’ Nistorescu ?
• Silviu Prigoana e suparat leoarca. Nu-i iese nimic din proiectele politice capitale cu care a reusit sa fure inima alegatorilor uninominali in 2008. Sa mute Parlamentul la Mall si Mall-ul la Parlament, n-a reusit, ca s-au opus tot felul de neispraviti. Acusilea, la Senat colegii lu’ nea Silviu nu e de acord cu legalizarea prostitutiei. Nu va pricepeti, bai, senatorilor ! Silviu le are p-astea. Le-a spus in comisia senatoriala ca prostituatele evita masturbarea, iar acesta ar fi un argument serios de adoptara a legii. Senatorii, neam, nu stiau cum e cu masturbarea si nu l-au crezut pe cuvant. Mi-a duc aminte de duioasele certuri publice din familia Prigoana, cand Adriana ii spunea in direct la televizor: Du-te la curvele tale ! Bai, acestia, "si daca nu recunoastem, prostitutia exista!", le-a aruncat-o suparat de la obraz Prigoana. Perfect adevarat. Priviti spre Guvern, Presedintie ! Acesta e rezultatul votului uninominal. Daca erau toti ca Prigoana era bine, dar au intrat in Parlament tot felul de neaveniti, nepriceputi, care nici macar nu stiu cum e cu masturbarea.
• Boc mai are putin de stat in Palatul Victoria. Basescu a incercat sa-i ia cu binisorul pe pdl-isti, sa-i convinga ca trebuie alt premier, ca asta e erodat rau de tot, dar a intampinat rezistenta, asa ca o s-o ia pe scurtatura. Il pune pe Boc sa angajeze raspunderea guvernului pe noul Cod al Muncii, Opozitia introduce motiune de cenzura, Basescu da ordin catorva parlamentari ai PDL sa voteze motiunea, ca sa treaca si, uite asa, Boc ne lasa. Pa !
• Basescu a pierdut complet busola si se comporta ca un animal incoltit. Aceasta e concluzia dupa intalnirea de la Ministerul de Interne. La prezidiu, in dreapta era Kovesi, in stanga Igas, abia al doilea Boc, care nici nu mai conteaza, si Maior de la SRI. A fost o demonstratie de forta din partea lui Basescu, sa ne arate el noua ca structurile de forta si represive ale statului sunt in subordinea lui. Și cu Ceausescu era la fel, si cu Mubarak, dar nu le-a folosit la nimic. Discursul a fost devastator, mai ales pentru imaginea externa a Romaniei, dar asta conteaza mai putin in judecata presedintelui. E mai important sa se stie, ca El e jupanul si cine misca in front devine incapabil, corupt, lipsit de profesionalism etc. Cred ca Basescu viseaza si acum noaptea "Iesi afara, javra (extra)ordinara !" Razbunator, cum il stim, vrea, chipurile, reforma in MAI, adica eliminarea celor care au alte opinii despre Dreptate, Justitie si Politie. Sindicalistii din MAI vor fi primii pe lista concedierilor, nu ca sunt sindicalisti, ci pentru ca poarta 42 la pantof, in loc de 43, cat vrea Basescu.
• Acum, Basescu mai are o problema grea de tot si are nevoie de supunere oarba din partea MAI, SRI si a Ministerului Public. Anchetele in desfasurare dau din ce in ce mai multe indicii ca banii din vami mergeau sub o forma sau alta la PDL, adica la "Regina". Mai ai putin, Basescule ! Pa !