Deputatul PNL George Scutaru, secretar al Comisiei de aparare, a anuntat ca va propune audierea colonelului SPP Mircea Gainusa si a conducerii SPP.
Solicitarea lui Scutaru are legatura cu afirmatiile facute de Gainusa, conform carora exista persoane care culeg date despre demnitarii protejati de Serviciu, pentru a le folosi in defavoarea lor. Scutaru considera ca asupra SPP "nu trebuie sa planeze semne de intrebare si ca trebuie clarificate "toate acuzatiile care pot crea prejudicii de imagine si credibilitate institutiei".
"Avem obligatia, in calitate de deputati ai Comisiei de aparare, sa verificam orice fapt care pune intr-o lumina nefaborabila activitatea unei institutii asupra careia se exercita control parlamentar", a comentat Scutaru.
El s-a referit si la motivele care stau la baza demersului sau. "In cadrul aparitiilor sale publice, colonelul SPP Mircea Gainusa a afirmat ca detine informatii conform carora exista persoane care culeg date despre demnitarii care sunt protejati de Serviciu, cu scopul folosirii acestor informatii in defavoarea demnitarului vizat.
Pentru a elimina orice dubiu, atat colonelul Gainusa, cat si conducerea SPP trebuie sa prezinte toate datele necesare Parlamentului", se arata intr-un comunicat semnat de George Scutaru. Solicitarea deputatului PNL a fost determinata de o scrisoare deschisa prin care colonelul activ SPP Mircea Gainusa il informa pe Traian Basescu, cu o saptamana in urma, asupra mai multor aspecte ce tin de activitatea SPP.
Printre acestea, Gainusa nota ascunderea unor cadre militare care au apartinut fostelor institutii represive comuniste, actiuni concertate de disolutie institutionala, refuzul indeplinirii obligatiilor asumate. (Carmen Corbu)