Valeriu Stoica, fostul lider al PNL, a catalogat grupul Patriciu-Tariceanu-Olteanu drept "coloana a cincea" a PSD in PNL, care actioneaza pentru discreditarea acestui partid. In replica, Bogdan Olteanu considera ca virulenta atacului lui Valeriu Stoica impotriva sa si a presedintelui PNL, Calin Popescu-Tariceanu este generata de iminenta dezvaluire de catre CNSAS a numelor politicienilor care au colaborat cu Securitatea. El sustine ca singurul liberal care a colaborat cu PSD a fost Valeriu Stoica. "Din acest motiv, nu mai are loc in conducerea partidului si nu vreau sa spun mai mult despre frustrarile lui Valeriu Stoica, ele sunt deja cunoscute", a declarat Olteanu. Dinu Patriciu, si el inclus in "coloana a cincea", a declarat ca nu accepta logica conflictuala care il calauzeste pe Valeriu Stoica, deoarece a fost si ramane liberal, intotdeauna consecvent cu sine insusi. "Inca mai sper ca, intr-un fel sau altul, politicienii romani vor iesi din aceasta stare de isterie conflictuala, care-i face sa gaseasca peste tot tradatori, spioni, dusmani", a declarat Patriciu.
Potrivit lui Patriciu, lui Stoica i se spune si "Valerica fara frica", "cel care, cu curaj, isi inventa dusmani in jurul lui pentru a avea cu cine lupta". El a mai fost de parere ca acum, "cand nu-l mai baga nimeni in seama", aceasta apucatura a devenit dominanta si, cum prinde un microfon, "tranteste cate o aberatie, doar-doar s-o putea catara in fruntea politicii, pe undeva".
Pe de alta parte, Patriciu a mentionat ca a fost intotdeauna consecvent cu sine insusi, amintind de faptul ca s-a exprimat impotriva unei aliante PNL-PD sau a unei guvernari fara o majoritate puternica. "Iar azi este evident ca istoria ultimilor doi ani imi da dreptate", a mai spus Patriciu.
In opinia sa, Romania nu va putea fi guvernata decat de aliante care detin o majoritate solida, intr-o logica a consensului. Patriciu chiar a admis ca, intr-o logica consensuala, PNL-PSD ar fi cea mai solida alianta de guvernare, in timp ce, "intr-o logica a conflictului, ar fi imposibila".