Primaria Targu Jiu, alaturi de alte doua primarii din Gorj, se afla pe lista localitatilor pentru care PSD ar fi cerut bani reprezentantilor puterii, ca sa iasa din sala la votul pentru Legea pensiilor.

Trei primarii din Gorj figureaza pe lista localitatilor pentru care social-democratii ar fi cerut bani partidului aflat la guvernare. Lista a fost adusa in atentia opiniei publice de catre presedinta Camerei Deputatilor, deputatul PDL Roberta Anastase. Aceasta a declarat ca PSD ar fi solicitat suma de 127 de miliarde de lei vechi pentru a se retrage din sala inaintea votului pentru Legea pensiilor. Suma respectiva ar fi trebuit sa fie impartita intre 151 de primarii din tara, majoritatea conduse de reprezentanti ai principalului partid de opozitie, PSD, dar si de primari liberali. Primariile din Gorj aflate pe lista Robertei Anastase sunt cele din Targu Jiu, respectiv Colegiul uninominal in care a fost ales Victor Ponta, liderul PSD, Balesti - condusa de pesedistul Aristica Paicu, dar si Dragutesti, unde primar este liberalul Vasile Mosoiu.

Carciumaru nu stie de bani

Edilul din Targu Jiu, Florin Carciumaru, presedintele Organizatiei Judetene a PSD Gorj, a declarat ca nu stie nimic de vreo suma care trebuia sau trebuie primita din partea guvernului. Conform listei, Primaria Targu Jiu ar fi trebuit sa primeasca 200.000 de lei, iar localitatile Balesti si Dragutesti, cate 100.000 de lei. "Si Primaria Targu Jiu este trecuta pe lista respectiva. Eu nu cred ca reprezentantii PSD-ului au procedat asa. Este o distragere a atentiei de la ceea ce a facut Roberta Anastase. Deci, intr-un cuvant, nu stiu despre ce este vorba. Nu stiu de ce apare Primaria Targu Jiu pe lista respectiva! Probabil ca tot ei au trecut primaria acolo pentru ca stiu ca guvernul are o datorie, pe Ordonanta nr. 7, de aproximativ sapte miliarde de lei vechi. Banii sunt pentru forarea puturilor de la Preajba si Polata. Probabil ca guvernul stie ca are de dat o suma mare de bani pentru campusul de la Barsesti. Sunt bani care trebuia sa ajunga la primarii pentru executarea acestor lucrari", a mentionat primarul din Targu Jiu, Florin Carciumaru. Totodata, edilii din Balesti si Dragutesti declara ca solicita saptamanal bani guvernului pentru proiectele finantate prin Ordonanta nr. 7. "Despre aceste sume s-a tot vorbit inca de la inceputul anului si nu stiu de ce au fost legate de acest eveniment. A fost vorba de ele la fundamentarea proiectului de buget pe 2010", a afirmat primarul din Balesti, Aristica Paicu. Si primarul din Dragutesti sustine ca a solicitat guvernului 100.000 de lei in urma cu mai multe luni, pentru executarea unor lucrari in comuna, si a cerut in acest sens sprijinul deputatului PSD Vasile Popeanga.