Presedintele Colegiului CNSAS, Claudiu Secasiu, a declarat ieri ca in sedinta de marti si-a anuntat colegii ca nu doreste sa candideze la sefia CNSAS. "Am anuntat marti ca nu doresc sa imi mai fie incredintat un nou mandat de 6 luni. Astazi (joi - n.r.) era programata alegerea noului presedinte. Din pacate, nu s-a reusit alegerea unei noi conduceri, a unui nou presedinte, din lipsa cvorumului. Poate ca martea viitoare vor fi sanse mai bune", a precizat Secasiu. El a aratat ca anuntul sau nu presupune o demisie din functie, pentru ca termenul in care trebuiau organizate alegerile pentru functia de presedinte era depasit. "Nu e vorba de o demisie. Am anuntat doar ca nu mai doresc sa candidez. Nu pot lasa institutia fara conducere. Am rugat doar colegii sa faca alegerile cat mai repede. Era depasita perioada in care trebuia anuntat noul presedinte. Oricare din cei 11 poate candida si poate fi ales", a spus presedintele Colegiului CNSAS.
Secasiu a precizat ca nu va mai candida din "motive personale" si s-a declarat convins ca "sunt oameni competenti si in stare sa preia conducerea Colegiului CNSAS".
Dupa cum s-a stabilit, presedintele Colegiului CNSAS se alege prin rotatie, astfel incat sa fie evitata situatia din legislatura trecuta, cand au exitat numeroase situatii de blocaj in activitatea institutiei din cauza ca fostul presedinte avea, mereu, votul decisiv.
Pe de alta parte, surse din CNSAS au declarat pentru Medifax ca pentru presedintia Colegiului si-au depus candidatura Ladislau Csendes (propus de UDMR in Colegiu) si Laurentiu Tanase (propus de PSD). Acesta din urma a parasit sala de sedinte, alaturi de Florian Chiritescu. De la sedinta au lipsit Cazimir Ionescu (PSD) si Corneliu Turianu (PD).
Cei ramasi in sala de sedinte au constatat ca nu mai au cvorum de vot, astfel ca alegerea presedintelui a fost amanata pana marti. (A.M.)