Presedintele PC Daniel Constantin a facut urmatoarea declaratie de presa:
"Adevaratul invins al acestor alegeri este, de fapt, PD-L, pentru ca nu acest partid a castigat in Colegiul 19, ci candidatul Teodora Trandafir care nu s-a afisat nici cu liderii PD-L, nici cu simbolurile sau culoarea democrat-liberalilor. Rezultatul obtinut de Teodora Trandafir nu schimba faptul ca PD-L scade in simpatia populatiei, lucru recunoscut chiar de acest partid atunci cand a ales sa ofere Colegiul 19 unei persoane venite din afara partidului care s-a ferit tot timpul de asocierea cu PD-L si cu figurile compromise ale formatiunii politice aflate la putere.
Artificiul folosit la aceste alegeri de catre PD-L nu va functiona insa si la alegerile locale si parlamentare din 2012 decat daca PD-L va umple listele de candidati pentru primarii si Parlament de actori, cantareti si oameni de televiziune care se bucura de o simpatie evidenta.
Absenteismul masiv este dovada sanctionarii PD-L si a manierei lui de a face politica de la inaltimea puterii, in dispretul cetatenilor. Este momentul sa schimbam acest mod de abordare si sa venim in fata romanilor cu proiecte valabile si cu dorinta de a construi ceva pentru Romania".
N.Red. Facem o mica completare: intr-adevar, PD-L este invins daca acceptam ca Dan Voiculescu, seful real al Partidului Conservator, a lucrat cu doua chei: ambele candidate au facut jocul PC. Sa nu uitam ca Sectorul 4 este fieful PC: senatorul Voiculescu, fost deputata Popa, primarul Piedone. Pentru ca Liliana Minca avea handicapul sefiei la Loterie, Piedone a ajutat-o prin absenta pe Teo. A se vedea declaratia consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu. In fond, Teo nu are nimic comun cu PD-L. Teo este prietena lui Mircea Badea si fiica tatalui ei, un doctor de bun simt care a descris perfect partidul in care Udrea este motul.