Adrian Vlad Casunean, liderul PSD Covasna, a declarat ieri ca sustine punctul de vedere al organizatiilor judetene PNL si PD, care au anuntat ca, in cazul in care Guvernul va numi prefect maghiar in judet, va da in judecata statul roman pentru incalcarea drepturilor omului. Casunean considera ca, prin politica de acaparare a tuturor functiilor publice de catre UDMR, care se desfasoara in judetul Covasna, se aduce atingere drepturilor omului.
Liderul PSD Covasna a justificat demersul liderilor PNL-PD si PUR Covasna prin aceea ca toate parghiile de putere din judet sunt detinute de etnici maghiari, care, “printr-o politica segregationista, au reusit sa-i aduca pe romani in postura de cetateni de gradul II“. Adrian Vlad Casunean a precizat ca romanii nu au nici un fel de reprezentare la nivelul consiliilor din judet, facand ca singurul pol de autoritate la dispozitia romanilor sa ramana institutia prefectului.
Verestoy Attila, vicepresedinte UDMR, declarase ca pentru Uniune numirea unui prefect maghiar in judetul Covasna este o prioritate.