La Focsani, PNL, PD, PC si PNG au format o coalitie cu 21 de voturi in consiliul judetean, in timp ce PSD mai are doar 12 consilieri. Noua majoritate mai are nevoie de un singur vot pentru a-l schimba din functie pe presedintele Marian Oprisan. Noua majoritate a scos de pe ordinea de zi a sedintei de miercuri solicitarea de invalidare a mandatelor consilierilor care au migrat de la PSD, plus c-a fost numita o comisie care va verifica activitatea financiara a conducerii CJ Vrancea, comisie din care face parte si nepotul lui Miron Mitrea.
Astfel, Marian Oprisan a pierdut controlul in CJ dupa mai bine de sase ani de cand conduce institutia, situatia venind, dupa cum se vorbeste prin targ, si ca urmare a unor directive venite chiar de la conducerea partidului ca baronul sa fie rasturnat fara a se starni scandal in PSD.
"Este doar primul pas intr-o batalie deschisa care se poarta cu baronul Marian Oprisan, batalie ce ar trebui sa se finalizeze cu revocarea acestuia din fruntea Consiliului Judetean Vrancea, cercetat in nenumarate dosare de coruptie", a declarat presedintele PNL Vrancea, Nini Sapunaru.
Aproape sigur, Oprisan va incerca in perioada urmatoare sa-i inlocuiasca din CJ pe consilierii despre care are informatii ca vor pleca la Alianta sau vor vota cu ea. (R.N.)