Grupul Parlamentar PNL a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a Plenului a propunerii PRM de revocare a vicepresedintelui Camerei Deputatilor (CD), Corneliu Ciontu, pe motiv ca nu mai exista prevederi regulamentare privind aceasta problema.
Secretarul Biroului Permanent (BP), Titu Gheorghiof, a precizat ca solicitarea a primit sase voturi “pentru“ de la grupurile PNL, PD, UDMR si Minoritati, trei “impotriva“, dintre care unul al lui Nastase, si trei abtineri.
Gheorghiof a explicat ca nu mai sunt valabile prevederile art. 25 al Regulamentului Camerei (invocate de PRM) asa cum a fost solutionat de catre Curtea Constitutionala, pentru ca trebuie verificat pana la 1 septembrie de catre Comisia pentru Regulament. El a mai spus ca la vot Adrian Nastase a invocat o cutuma care ii dadea posibilitatea ca votul sau sa cantareasca cat doua, dar care, nefiind regulamentara, a fost respinsa.
Gheorghiof a mai spus ca BP nu a dorit sa reia votul. Revocarea lui Corneliu Ciontu a ramas pe ordinea de zi a plenu-lui, iar liberalii au anuntat ca vor contesta decizia Biroului Permanent chiar la debutul sedintei de luni dupa-amiaza a Camerei Deputatilor, a anuntat Titu Gheorghiof.