Liderii Coalitiei nu s-au inteles luni seara in privinta functiilor de conducere in unele institutii de stat, lasand aceasta problema in seama sefilor grupurilor parlamentare.
Liderul deputatilor PD Cristian Radulescu a declarat, dupa sedinta Coalitiei, ca sefii grupurilor parlamentare ale Coalitiei au fost convocati pentru a negocia posturile de conducere din CNVM, CNA, Curtea de Conturi, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia pentru Pensiile Private. El a sustinut ca, in privinta Avocatului Poporului, "lucrurile sunt incheiate" odata ce PD a cedat PSD functia de presedinte al acestei institutii. Radulescu a mai spus ca, daca saptamana aceasta va fi sedinta comuna a celor doua Camere, actualul detinator al functiei de Avocat al Poporului, Ioan Murar, propus de PSD, va fi numit pentru un nou mandat.
Pe de alta parte, liderul deputatilor UDMR, Kelemen Hunor, a sustinut ca "nu e de acceptat ca institutia Avocatului Poporului sa fie condusa de Opozitie", pentru ca nu doar presedintele, ci si alti doi vicepresedinti ai acestei institutii vor fi numiti de PSD si PRM. Kelemen Hunor a mai precizat ca "saptamana aceasta mai mult ca sigur ca nu se va vota nimic in privinta Avocatului Poporului". (A.M.)