Coalitia nu se va opri pana nu-i va schimba pe cei doi presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor. Calin Popescu-Tariceanu este convins ca acest lucru se va face fara a apela la solutia alegerilor anticipate.
Calin Popescu-Tariceanu, presedintele PNL, a declarat marti seara, dupa sedinta Biroului Permanent Central al partidului, ca actuala Putere va merge „pana la capat“ in intentia de a-i schimba pe Adrian Nastase si pe Nicolae Vacaroiu de la sefia celor doua Camere. El a recunoscut ca modificarea Regulamentelor celor doua Camere „avanseaza extrem de anevoios“ si a acuzat PSD ca „pune toate piedicile posibile, folosind toate tehnicile de tergiversare“. „Am intrat intr-un razboi al nervilor si vreau sa spun ca vointa noastra politica este mai puternica in aceasta chestiune. Deci nu vom ceda nervos pe acest subiect. Vom merge pana la capat“, a adaugat Tariceanu. El a tinut sa precizeze ca nu include varianta alegerilor anticipate in aceasta masura de a merge „pana la capat“.
Democratii sunt si ei extrem de preocupati de schimbarea celor doi pesedisti. Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ca Alianta isi rezerva dreptul de a avea un punct de vedere public in cazul in care Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu nu vor fi schimbati pana la sfarsitul acestei luni. „Alianta are in Coalitie un angajament, alaturi de UDMR si de PC. Speram ca eta-pele acestui angajament sa se indeplineasca la termen. Daca nu se indeplinesc aceste etape, Alianta isi rezerva dreptul de a avea un punct de vedere pe care-l va face public la momentul oportun“, a mentionat Videanu. Spre deosebire de liderul liberal, Videanu nu a exclus ca schimbarea lui Nicolae Vacaroiu si a lui Adrian Nastase ar putea fi decise prin alegeri anticipate.
„Practic, ceea ce se intampla in ultimele trei saptamani in activitatea parlamentara nu face altceva decat sa justifice necesitatea schimbarii presedintilor celor doua Camere, pentru ca prin tertipuri de proceduri parlamentare se poate bloca intreaga activitate parlamentara“, a concluzionat Adriean Videanu.