Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat astazi ca majoritatea parlamentara PSD, PNL, UDMR si minoritatile vor modifica legea de organizatre a Guvernlui pentru ca actualul Cabinet sa poata veni in Parlament cu o schita de buget pentru anul 2010.
"In primul rand cu privire la proiectul de buget pe anul 2010, in acest moment, in urma hotararii Parlamentului de saptamana trecuta am decis ca impreuna cu reprezentantii majoritatii de 65% din Parlamentul Romaniei sa modificam in regim de urgenta legea 90, legea de functioare si organizare a Guvernului Romaniei, prin care astazi Camera Deputatilor, cel putin miercuri Senatul Romaniei, sa poata sa permita legal si procedural ca Guvernul demisionar Boc sa avanseze Parlamentului Romaniei schita de buget pe anul 2010. Vreau sa spun cu regret ca scrisorile pe care le-am trimis prmilui ministru si presedintelui Romaniei, in calitate de presedinte al Senatului, cu privire la acest subiect sunt inca fara raspuns", a declarat astazi Mircea Geoana.
El a tinut sa precizeze ca in opinia sa cel mai important obiectiv pana la alegeri este adoptarea bugetului pe anul 2010, nu alegerile.
"Consider ca in acest moment pana la alegerile prezidentiale principalul obiectiv este dezbaterea in Parlament a proiectului de buget pentru 2010. In primul rand va fi un semnal pentru piata interna, pentru cea ce se intampla astazi din punct de vedere al presiunilor pe rata de schimb, a ratei dobanzii si in genral al sentimentului pe care mediul economic romanesc si strain il au fata de otara care pare sa fi abandonat complet lupta impotriva crizei si este in tot felul de dezbateri si teme false", a mai precizat Geoana.
Mircea Geoana sustine ca adoptarea bugetului ar fi un semnal serios de normalitate pentru FMI si ceilalti parteneri internatioali. "Eu cred ca trebuie sa dam un semnal extrem de hotarat si de omogen partenerilor nostri internationali, FMI, Banca Mondiala, ca in profida aceastei istuatii inedite de la Bucuresti, exista si un inceput de stbilitate politica cu privire la discutia pe buget. Evident ca PSD isi va rezerva dreptul ca in interiorul deficitului de 9% sa putem sa venim cu cateva masuri de lupta anticriza si de masuri sociale si economice", a conchis Geoana.
Mircea Geoana a tinut sa salute hotararea tuturor grupurilor parlamentare de a sustine adoptarea proiectului de lege privind responsabilitatea fiscala si a precizat ca PSD va marja la acest proiect cu toata puterea pe care o are.