Presedintele UDMR Mures, Kelemen Attila, a declarat ieri ca in organizatia pe care o conduce exista nemultumiri fata de functionarea coalitiei guvernamentale in judet, principala tinta a atacurilor fiind noul presedinte al PD Mures, Dorin Florea, primar al municipiului Targu Mures.
"De cand in coalitia judeteana au intrat foarte multe elemente cu care este greu de conceput o colaborare, munca in cadrul acesteia lasa mult de dorit, motiv pentru care suntem nemultumiti de functionarea coalitiei. Florea nu este un om comod in postura de partener de dialog", a declarat Kelemen. El a spus ca UDMR nu vrea sa joace rol de arbitru intre filialele locale ale PNL si PD, carora le-a cerut "sa-si faca ordine in propria ograda".
"Trebuie sa inteleaga ca UDMR a facut coalitie cu Alianta D.A., nu separat cu PNL sau PD. Nu vrem sa fim arbitri ai Aliantei D.A. Mures. PNL Mures si PD Mures nu cred ca au stat vreodata la aceeasi masa sa discute", a afirmat Kelemen, care a sustinut ca in judet situatia este "deosebit de incurcata si din cauza traseismului politic".

Lucrurile s-au complicat

Liderul filialei muresene a mai spus ca a avut dubii si in campania electorala fata de independenta lui Dorin Florea (care s-a inscris ulterior in PD, devenind presedinte interimar al filialei - n.r.), dar ca in prezent in Mures la nivelul coalitiei lucrurile s-au complicat si mai mult, in urma fuziunii prin absorbtie a PUNR cu Partidul Conservator. "Noi trebuie acum in judetul Mures sa dialogam cu acei oameni care, timp de 16 ani, n-au facut altceva decat sa ne eticheteze in tot felul si sa ne vorbeasca in fel si chip", a spus Kelemen, apreciind ca UDMR este principala forta politica din judet si ca nu este responsabila pentru situatia creata in cadrul coalitiei intrucat nu a facut nici un fel de modificari.
Presedintele UDMR Mures a mai spus ca nu a avut o intalnire oficiala cu noua conducere a PD Mures. In ceea ce priveste PC Mures, Kelemen a spus ca a discutat cu conducerea veche a partidului (asigurata de reprezentantii Partidului Conservator, desi in protocolul de fuziune este stipulat ca in Mures conducerea o va prelua PUNR - n.r.), stabilindu-se ca urmeaza sa fie comunicat care sunt liderii formatiunii cu care sa se poata discuta.