Coalitia de guvernare formata din PDL, UDMR si UNPR se va reuni din nou luni seara, la ora 18.00, la palatul Victoria pentru a discuta pe marginea legii unitare a salarizarii. Acest proiect legislativ a fost luat in discutie si luni dimineata la sedinta saptamanala a liderilor partidelor aflate la putere.
Legea salarizarii unice da batai de cap coalitiei de guvernare. Acest proiect de lege va fi luat in discutie, din nou, luni seara, la o reuniune a coalitiei, dupa ce a fost discutat si luni dimineata la sedinta saptamanala a coalitiei.
In plus, discutiile din coalitie s-ar putea relua si marti dimineata pe aceeasi tema: legea salarizarii unice.
Aceasta lege este una dintre legile necesare pentru ca Romania sa incheie cu succes acordul cu Fondul Monetar International. De altfel premierul Emil Boc a spus ca s-ar putea ca guvernul sa isi asume raspunderea si pe acesta lege fara de care nu poate fi finalizat bugetul pe 2011.
Intalnirea de luni a avut loc dupa publicarea motivarii deciziei CCR prin care a declarat neconstitutionala asumarea raspunderii Guvernului pe legea educatiei. Decizia CCR a pus in pericol alianta dintre UDMR, PDL si UNPR. Ulterior, UDMR a cerut gasirea unei solutii cat mai rapide pentru ca acest proiect de lege sa fie adoptat pana la 1 ianuarie 2011.