Surse politice declarau, in urma cu zece zile, pentru MEDIAFAX, ca senatorul PDL Serban Radulescu ar putea demisiona din partid pentru a se inscrie in PC, formatiune care ar urma sa il propuna candidat la presedintia CJ Cluj.
In sedinta de luni, senatorul Serban Radulescu si-a anuntat demisia din grupul parlamentar al PDL, afirmand ca face acest lucru "nu cu bucurie", demersul sau ducand la pierderea de catre coalitie a majoritatii in Senat.
"Vreau sa anunt azi, nu cu bucurie, ca incepand de azi nu mai fac parte din grupul PDL, ci voi activa ca senator independent neafiliat", a anuntat Serban Radulescu.
Senatorii opozitiei au aplaudat acest anunt.
In urma demisiei lui Serban Radulescu, coalitia nu mai detinea majoritatea la Senat, avand 68 de senatori, din totalul de 137. In acelasi timp, PSD si PNL aveau impreuna 68 de senatori, insa Catalin Voicu se afla in arest, astfel ca se putea baza pe 67 de senatori, transmite MEDIAFAX.
Aceasta schimbare de majoritate a durat fix 3 ore, pana in momentul in care senatorul Ion Toma, neafiliat, si-a anunta inscrierea in UNPR. In acest fel coalitia PDL-UNPR-UDMR si-a refacut majoritate de 69 de senatori din totalul de 137. O majoritate fragila, care in lispa unei mobilizari perfecte joaca deseori feste coalitiei parlamentare care sprijina Guvernul Boc.