Fostul international roman Gheorghe Popescu a primit, marti, de la CNSAS, o adeverinta care atesta ca nu a colaborat cu fosta Securitate, au declarat dupa sedinta de marti a Colegiului CNSAS, surse din institutie.
Va reamintim ca scandalul a pornit de la 9 note informative semnate sub pseudonimul Petrescu, si nu Popescu. Una il vizeaza pe fostul antrenor al Craiovei Maxima, Constantin Otet. Nimic de rau insa. Autorul spunea despre Otet ca intretine la echipa o atmosfera buna de lucru, care satisface intregul lot de jucatori.
De asemenea, intr-o alta nota apare si numele lui Emil Sandoi fost coleg cu Gica Popescu. Acesta era caracterizat drept un jucator serios care incerca sa fie prieten cu toata lumea.
Gica Popescu catalogheaza toata povestea drept un atac la adresa lui, mai ales ca, spune el, se gandea sa candideze iar la presedintia FRF. Mai mult, sportivul sustine ca nu a scris niciodata respectivele note si ca a refuzat sa colaboreze cu securitatea.
"Acel dosar este fabricat cu siguranta. Cred ca neavand material de la mine, persoana pe care eu o ocoleam, a scris aceste note. Cred ca securistii au scris notele informative imitandu-mi scrisul. Este foarte ciudat, pentru ca scrisul meu din acea perioada seamana foarte mult cu acel scris din documente. E ciudat, eu nu-mi aduc aminte sa fi semnat alta hartie, decat una generala, prin care eram de acord sa apar interesul national. Eu nu am scris niciun fel de note informative, iar cele care sunt acum la dosar sunt mult prea multe pentru ca eu sa nu-mi aduc aminte de ele. De la hartia aceea generala pana la a deveni colaborator al Securitatii este o distanta foarte mare", a spus Popescu.