Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a somat vineri OTV pentru ca in emisiunea "Dan Diaconescu Direct" s-a difuzat un material electoral de sustinere a lui Cozmin Gusa, candidatul PIN la Primaria Capitalei, care aduce acuzatii de ordin penal si moral celorlati candidati la Primarie.
La OTV, in emisiunea "Dan Diaconescu Direct", difuzata joi seara, a aparut sigla lui Cosmin Gusa, candidat PIN la primaria Municipiului Bucuresti, si sloganul - "Ne-am saturat cat ne-au furat" - si o melodie electorala de sustinere a lui Gusa, care, potrivit CNA, a fost "foarte critica" la adresa candidatilor celorlalte partide la Primaria Capitalei.
Ioan Onisei a explicat ca melodia are 3 minute si 32 de secunde, fapt care incalca prevederile legislatiei cu privire la reflectarea campaniei electorale in audiovizual, care prevede ca un spot electoral poate avea o durata de 20-30 de secunde. "Sunt si acuzatii de ordin penal, moral, discriminare si vulgaritate", a spus Ioan Onisei, precizand ca materialul respectiv, despre care a spus ca ar contine limbaj vulgar, incalca si legislatia privind protectia copilului, fiind difuzat la ora 20.30.
Onisei a propus somarea postului cu intrarea in legalitate, fapt care presupune stoparea de la difuzare a materialului lui Cozmin Gusa pana cand acesta va fi modificat astfel incat sa respecte prevederile legale. Propunerea lui Onisei a fapt aprobata de restul membrilor Consiliului. "Si in afara campaniei incalca o multime de articole din Cod si din Legea audiovizualului", a adaugat Ioan Onisei.
Pe de alta parte, Cristina Trepcea a precizat ca respectivul material este "gandit pentru electoratul OTV", Cozmin Gusa avand si un alt spot electoral, care respecta prevederile legale.