Realizarea unei clinici private in curtea Spitalului Judetean "Sf. Apostol Andrei" nu se mai afla in atentia consilierilor judeteni, care nu au dezbatut proiectul la ultima sedinta de Consiliul Judetean.

La sfarsitul anului trecut, in ultima sedinta a Consiliului Judetului (CJ), s-a dezbatut proiectul realizarii unei clinici private in curtea celui mai mare spital clinic din Galati. Proiectul a nascut numeroase controverse. Cele doua tabere, cea pro - reprezentata de Paul Ichim (PNL) si cea contra - constituita din Eugen Chebac si Nicolae Bacalbasa (ambii de la PSD) au cazut la un acord privind dezbaterea unei noi hotarari, mai corect formulata, la inceputul anului in curs. Cu toate acestea, la sedinta de saptamana trecuta a Consiliului Judetului nu a existat niciun proiect privind parteneriatul public-privat de constituire a unei clinici private la Spitalul "Sfantul Andrei".

"La ultima sedinta am convenit sa rediscutam subiectul, insa vad ca nu s-a facut nicio referire la acest proiect. Am convenit ultima data ca este un proiect bun, dar ca trebuie reasezat pe baze mai solide. Cu toate acestea, vad ca nu s-a facut nimic in acest sens. Reamintesc ca Galatiul are mare nevoie de o clinica care sa beneficieze de tomograf. Tomograful de la Spitalul Judetean s-a stricat in ultimul timp si am fost chiar in situatia de a pierde vieti omenesti", a declarat Paul Ichim.



Disputa PSD-PNL



Proiectul realizarii unei clinici private, care sa beneficieze de concesionarea terenului de la Spitalul Judetean, a devenit unul politic din moment ce doctorii Paul Ichim si Nicolae Bacalbasa s-au acuzat in termeni duri de interese obscure in privinta acestui proiect. La randul sau, vicepresedintele CJ, Eugen Chebac, este de parere ca, odata cu ridicarea unui nou spital judetean, nu mai este nevoie de o noua clinica, care sa beneficieze de concesionarea terenului de la Judetean. Proiectul presupunea realizarea unui parteneriat public-privat, prin concesionarea a 700 mp aflati in proprietatea Spitalului Judetean si, implicit, a Consiliului Judetului.