Considerand ca echipele de fotbal si de rugby ale Mangaliei se afla intr-o situatie dezastruoasa, candidatul PSD pentru Primaria Mangalia, consilierul judetean Claudiu Tusac si-a oferit sprijinul. Cunoscand bine situatia prin care trece orasul Mangalia, Tusac a cerut autoritatilor constantene sa se implice in rezolvarea acestor probleme. "Imediat ce am aflat de situatia celor doua echipe, am discutat cu presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. Am luat decizia de a sprijini financiar acest sector. Dintr-o echipa ce se afla nu demult in esalonul secund, acum Callatis e in divizia C", a declarat Claudiu Tusac. Ca urmare a discutiei, au fost alocate 200 de milioane pentru echipa de fotbal, intr-un moment in care aceasta nu mai avea nici un suport din partea Primariei, precizeaza Tusac.
Povestea s-a repetat si in cazul echipei de rugby "Callatis", care, cu toate ca rezista in competitia nationala, aceasta se zbate sa supravietuiasca de la desfiintare. "Din neglijenta actualei administratii publice locale, sau chiar din rea vointa, sectorul sportiv nu mai functioneaza asa cum ar trebui. La clubul de rugby situatia era si mai dramatica. Nu aveau unde se spala, nu aveau vestiare utilate cu minimum de mobilier. Nici nu mai vorbesc de echipamentul de joc. Au fost si situatii in care echipa a pierdut la masa verde pentru ca nu aveau bani pentru deplasari. Este jignitor ceea ce se intampla cu viitorul orasului nostru", a afirmat Claudiu Tusac, candidatul PSD la Primaria municipiului Mangalia. Drept urmare, suma la care se ridica ajutorul financiar acordat echipei de rugby a fost de 200 de milioane, pentru a doua oara anul acesta. Potrivit lui Claudiu Tusac, sustinerea acestor sectoare este de maxima importanta pentru Mangalia. "De aceea, programul politic al PSD este construit astfel pentru a revigora aceste doua segmente sportive prin care Mangalia s-a facut remarcata. Programul de modernizare a bazelor sportive include reabilitarea celor doua stadioane, pe care echipele de fotbal si rugby evolueaza acasa", sustine Tusac. "Sportul ne uneste pe toti, indiferent de ce optiuni politice avem sau de ceea ce gandim. Iar mangaliotii nu au un loc unde sa se poata intalni sambata si duminica. Putem resuscita viata sportiva din oras, pentru ca sportul este una dintre micile bucurii ce ne scot din rutina zilnica. E important sa ii sprijinim pe cei din sport", declara social-democratul.

Ajutor pentru un tanar cu handicap locomotor

Pe langa activitatea de consilier, candidatul PSD pentru Primaria municipiului Mangalia a gasit timp si resurse si pentru a rezolva un caz social. De mai bine de un an de zile, un tanar ce sufera de un handicap locomotor a cerut ajutor autoritatilor, dar nu a primit nici un raspuns, asa incat a intrat in atentia lui Claudiu Tusac. "E un tanar deosebit care a venit la mine pentru ca sunt singura lui solutie. Am mers la el acasa si m-am ingrozit de conditiile in care locuia. Am decis ca acest tanar merita mai mult si am hotarat, impreuna cu echipa de consilieri judeteni PSD, sa il ajutam", a spus Claudiu Tusac.