Parlamentarii comisiei de control al Serviciului de Informatii Externe l-au audiat pe directorul demisionar al Serviciului, Claudiu Saftoiu, precum si pe adjunctii sai, Silviu Predoiu si Vasilica Sarca.

Membrii comisiei au decis ca martea viitoare sa continue ancheta cu verificarea tuturor documentelor care au stat la baza mandatelor de interceptate solicitate de SIE, precum si a registrului in baza carora s-au cerut interceptari.
Transcriptul audierilor conducerii SIE a fost pus la dispozitia presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, Nicolae Vacaroiu si Bogdan Olteanu, urmand ca membrii comisiei sa prezinte celor doi sefi ai Camerelor si un raport al anchetei desfasurate. "Ceea ce se poate spune deocamdata este ca in urma audierilor nu au rezultat elemente care sa demonstreze implicarea SIE in ascultari ilegale", au declarat surse parlamentare.
Potrivit surselor citate, Claudiu Saftoiu "a recunoscut ca a gresit" atunci cand a facut declaratiile din comisia privind suspendarea sefului statului.
"Saftoiu semna cererile de solicitare a mandatelor catre Parchetul de pe langa ICCJ, dar mandatele de interceptare sunt aprobate de judecator, la propunerea procurorului, de aici si confuzia pe care a facut-o in declaratiile sale", au aratat parlamentarii. (Diana Nedelcu)