Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a facut publice listele cu parlamentarii care au absentat nemotivat lunile septembrie si octombrie. Potrivit regulamentului intern, deputatului care nu-si poate motiva absenta i se retine din indemnizatia lunara.

Astfel, pentru fiecare zi de absenta, parlamentarului chiulangiu i se retine o suma de bani ce reprezinta a 21-a parte din indemnizatia lunara, la care se adauga diurna de deplasare.
Dispozitiile se aplica pentru absentele nemotivate de la sedintele Camerei Deputatilor, sedintele comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, precum si de la sedintele comisiilor parlamentare. Retinerile din indemnizatia lunara se aproba de catre Biroul Permanent pe baza examinarii lunare a situatiei prezentei.

Locul intai la chiul

In septembrie s-a muncit mai mult. Absentele au fost calculate jumatate de zi in plen, iar cealalta jumatate de zi in comisii. A rezultat ca in septembrie au lipsit 8 deputati la sedintele in plen, 7 de la PSD si unul de la PNL. Cel mai chiulangiu a fost Dan Ionescu (PSD), cu 8,5 absente.
In octombrie s-a accentuat chiulul, pe masura apropierii alegerilor parlamentare. Principalii absenteisti au fost deputatii partidului de guvernamant, dintre care10 nu s-au prezentat la lucrarile Camerei. Pentru absentele in sedintele in plen campion a fost Mihai Baciu, cu 5,5 absente, urmat de Codrin ßtefanescu, cu 4,5, de Zisu Stanciu si Raj Tunaru, cu cate 3,5.
Nici activitatea in comisii nu i-a atras mai mult pe deputatii pesedisti. 10 dintre ei au absentat, iar cel mai mult a facut-o Octavian Mitu, de la Comisia de aparare, cu 3,5 absente, urmat de Raj Tunaru si Codrin ßtefanescu cu cate 3 absente.
Grupul PNL a avut un singur absent in lucrarile plenului, Grigore Popescu, care a lipsit de doua ori, iar dintre deputatii fara apartenenta la un grup parlamentar s-a remarcat Olga-Lucheria Voinea, care a lipsit de 6 ori de la lucrarile comisiei de industrii. In total, in octombrie numarul absenteistilor s-a ridicat la 14 deputati de la sedintele in plen si la 12 deputati de la activitatile comisiilor.