De ani buni alesii din Legislativul local parca nu se mai satura de vinturat lumea. Cu largul concurs al primarului Dumitru Nicolae, care vrea ca in acest fel sa-si asigure linistea atit de necesara derularii afacerilor sale, consilierii se plimba prin toate colturile tarii sau chiar ale lumii fara nici o grija pentru ca doar nu o fac pe banii lor.

Deplasarile tot mai dese in strainatate de care se bucura alesii locali si unii functionari ai Primariei au ajuns sa scandalizeze pe toata lumea. Curg critici din toate partile, dar plimbaretilor nici ca le pasa. Si cum sa le pese, cind au spatele asigurat prin sustinerea edilului sef, care chiar le faciliteaza aceste turnee? Daca se gindeste cineva ca primarului i s-a facut pur si simplu mila de bietii consilieri, care n-au destui bani sa se plimbe pe buzunarul lor, se inseala. Totul face parte dintr-un plan bine ticluit, prin care edilul sef al urbei isi asigura sustinerea plimbaretilor pentru toate proiectele sale care ar putea fi zadarnicite de cei care trebuie sa-si dea votul in Consiliul Local (CL). Cum sa mai "biziie" consilierii dupa ce se intorc dintr-un concediu pe bani publici pentru a carui decontare semneaza insusi primarul?

Deplasari care nu se soldeaza cu nici un rezultat

Plecarea a doi consilieri locali, Ovidiu Cristoloveanu si Mircea Gutter, la festivalul de rugbi care va avea loc in localitatea suedeza Trelebory, dar si deplasarea lui Razvan Avram si a lui Eugen Gavan la un simpozion pe probleme de urbanism care se va desfasura la Salerno au stirnit acuzatii dure din partea presedintelui PNG Galati, Adrian Smarandoiu, care afirma despre Consiliu Local ca a devenit o agentie de turism pentru alesii municipalitatii. "In ultimii ani Consiliul Local a devenit o institutie de binefacere, o adevarata agentie de turism. Consilierii isi petrec vacantele in deplasari sustinute de bugetul local. Cum s-ar putea numi altfel acest gen de deplasari care nu se soldeaza cu nici un rezultat? Alesii locali abia asteapta o deplasare pe meleagurile la care nici nu au visat", a declarat ieri Smarandoiu.

Pe de alta parte, membrii PNG pun la indoiala legalitatea acestor hotariri, Adrian Smarandoiu afirmind ca invitatia la festivalul de rugbi a fost facuta de reprezentanti ai Colegiului Tehnic "Traian Vuia" si nu de autoritatile locale din Suedia, cum era scris in raportul de specialitate aprobat si de Dumitru Nicoale.

Una peste alta, presedintele filialei locale a Partidului Noua Generatie este de parere ca ar trebui ca aceste "pelerinaje" pe banii publici sa inceteze, iar alesii locali sa-si faca treaba pentru care au fost numiti "pe acasa". "Solicitam primarului Dumitru Nicolae sa prezinte public rezultatele vizitelor efectuate de alesii locali si de functionarii din Primarie deoarece sint vizite platite cu bani publici. De asemenea dorim ca primarul Galatiului sa intocmeasca o lista cu toate persoanele care au beneficiat de astfel de deplasari in ultimul mandat al sau", a cerut presedintele filialei locale a PNG.

Acelasi lucru il solicitam si noi, ba chiar promitem ca vom lua la bani marunti toate deplasarile in strainatate facute pe banii Primariei. Sa afle si alegatorii cine cheltuie banii municipalitatii si pentru ce.