Consiliul Judetean (CJ) Suceava va da in judecata Guvernul pentru ca nu asigura, potrivit legislatiei, fondurile pentru sustinerea in judetul Suceava a programului "Cornul si laptele", necesarul pentru acest an fiind de 7,5 milioane de lei, a anuntat joi presedintele CJ, Gheorghe Flutur.
Flutur a spus ca a notificat inca din 23 octombrie Guvernul pentru a aloca sumele de bani necesare derularii programului "Cornul si laptele" si ca nu a primit nici un raspuns din partea Executivului desi au trecut 30 de zile de la aceasta notificare oficiala.
Presedintele CJ Suceava a aratat ca pentru finantarea acestui program CJ a alocat sase milioane de lei de la alte capitole si ca mai trebuie platite, pana la sfarsitul anului, inca 1,5 milioane de lei.
Flutur a subliniat ca este de datoria Guvernului sa finanteze acest program guvernamental si ca, in aceste conditii, a decis sa dea in judecata Executivul pentru acordarea banilor necesari.
Potrivit presedintelui CJ Suceava, Guvernul nu a tinut cont la aprobarea bugetului pe anul 2008 de faptul ca a crescut numarul beneficiarilor programului "Cornul si laptele", acesta fiind extins si la elevii de clasele V-VIII, fiind vorba de 36.485 de copii numai in judetul Suceava. El a precizat ca Guvernul nu a alocat, la ultima rectificare bugetara, nici o suma de bani pentru plata acestui program.
Potrivit sursei citate, in judetul Suceava sunt peste 92.000 de elevi care beneficiaza de programul guvernamental "Cornul si laptele".