Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a propus presedintelui Partidului Popular Crestin Democrat (PPCD), Gheorghe Ciuhandu, sa-si uneasca eforturile cu cele ale Guvernului si ale partidelor din arcul guvernamental, pentru un vot favorabil asupra Tratatului de aderare a Romaniei la UE.
Conform unui comunicat de presa al Guvernului, propunerea de unire a acestor forte politice tinteste sa obtina “o sustinere cat mai larga din partea Partidului Popular European, la votul din Parlamentul European asupra Tratatului de aderare a Romaniei la UE din 13 aprilie“. Tariceanu si Ciuhandu au convenit sa organizeze o intalnire politica intre conducerea Aliantei D.A. si cea a PPCD, pentru a analiza posibila cooperare a celor doua formatiuni. Ei au discutat si despre situatia interna si evolutia PPCD, dupa schimbarile survenite la ultimul congres, potrivit comunicatului mentionat.
Premierul Tariceanu, aflat ieri la Bruxelles, s-a intalnit cu presedintele grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Hans Gert Poettering. Acesta l-a informat ca parlamentarii PPE discuta inca asupra modului in care vor vota pentru avizul necesar Tratatului de aderare a Romaniei la UE, in interiorul grupului existand sustinere, dar si rezerve asupra unei decizii favorabile. “Este prea devreme sa se spuna daca votul va fi sau nu pozitiv“, a spus el dupa intalnire.