Dupa o serie de discutii, prin intermediul presei, pe marginea calitatii de consilier local a lui Marian Popa, Partidul Conservator a trecut la actiune cerind Tribunalului Galati sa constate ca mandatul sau a incetat de drept prin excluderea sa din aceasta formatiune politica.

Conservatorii sustin ca Marian Popa a fost exclus din partid la data de 18.09.2006 pe motiv ca acesta nu si-ar fi exprimat apartenenta politica la vreun partid. Ei isi motiveaza decizia pe baza Legii nr. 393/2004, in care se stipuleaza ca persoana care indeplineste functia de consilier local isi pierde calitatea odata cu excluderea din formatiunea politica pe a carei lista a fost ales. “Ei nu ma puteau exclude pe mine din partid pentru ca eu mi-am prezentat demisia. Nu am facut-o in stil comunist, ci intr-o conferinta de presa, ca sa stie toata lumea. In plus nici macar nu stiu sa faca o cerere de chemare in judecata pentru ca ma vizau pe mine si au dat in judecata Consiliul Local. Acum au cerut tot ei termen ca sa-si poata modifica cererea. N-o sa apuce ei ziua sa ma vada exclus din Consiliul Local”, ne-a declarat Marian Popa.

“O sa le rezerv citeva surprize!”

Contactat de noi, presedintele Consiliului Judetului Galati, Eugen Durbaca, sustine la rindul sau ca decizia de inlocuire a lui Marian Popa cu un alt membru de partid este cit se poate de normala. “Eu nu am nimic cu domnul Marian Popa. Sa-i dea Dumnezeu sanatate! Doar ca dinsul a fost exclus din partid si legea spune ca noi avem dreptul sa numim o alta persoana in locul sau. Statutul partidului nu prevede o alta forma de demisie decit cea scrisa, deci nu se poate spune ca Marian Popa si-a dat demisia”, afirma presedintele forului deliberativ judetean. Acesta isi completeaza declaratia cu o afirmatie pe cit de franca, pe atit de socanta: “Eu recunosc ca l-am desemnat pe domnul Marian Popa pe listele noastre doar pentru ca avea bani si era saritor, nu pentru altceva. Aveam nevoie de ceva, domnul Popa dadea bani, aveam nevoie de altceva, domnul Popa rezolva”, declara seful CJ.

Judecatorii urmeaza sa stabileasca acum in ce masura cererea PC Galati privind vacantarea postului de consilier local ocupat de Marian Popa este legala.

Justitia este chemata din nou sa descilceasca itele din administratia publica locala dupa ce reprezentantii sai nu au reusit sa ajunga la o solutie pe cale amiabila.