Ministrul de Externe Adrian Cioroianu a recunoscut luni, la finalul sedintei Biroului Politic Central, ca a primit "reprosuri amicale" din partea colegilor liberali in ceea ce priveste declaratiile sale publice din ultima vreme. "Au fost reprosuri amicale, in sensul ca trebuie intotdeauna sa ne exprimam foarte clar ideile. Si cred ca fiecare coleg a inteles ca era vorba de un infractor", a spus Cioroianu.
In ceea ce priveste sintagma "nu prea curand" folosita de ministrul de Externe in contextul afirmatiilor despre deportarea in desert a rromilor, Cioroianu a explicat: "Ma refeream la cumpararea de teren in desert, ori un ministru nu poate sa faca asa ceva. Daca insistam pe ideea ca gasim un termen pentru cand va fi cumparat desertul, cred ca e cazul sa vedem exact ce am spus. Nu si-ar dori nimeni asa ceva".
Vicepresedintele liberal a admis insa ca ar putea avea o problema de discurs. "Se poate intampla, dar problema de discurs este insotita de o grava problema de receptie", a adaugat Cioroainu.
Pe de alta parte, vicepresedintele liberal Puiu Hasotti a declarat la ca Cioroianu are in continuare sprijinul PNL si al Executivului, mentionand ca toti colegii liberali considera ca declaratiile lui Cioroianu au fost facute "la cald" si au fost "nefericite". "Nu s-a luat vreo decizie in cazul Cioroianu. A fost o discutie foarte scurta pe aceasta tema. Domnul Cioroianu ne-a informat asupra acestor declaratii. Toti consideram ca au fost facute la cald, nefericite, dar si-a cerut imediat scuze si condideram subiectul inchis", a declarat Hasotti.