Senatorul PNL Adrian Cioroianu incepe sa-si ia in serios un rol pe care nu-l detine inca - acela de membru al Comisiei pentru anchetarea activitatii SRR si SRTV. Senatorul de Timis a facut ieri publice o serie de contracte ale SRR, care, in opinia sa, ridica semne de intrebare.
Cioroianu a prezentat un proiect de contract care ar putea fi semnat intre SRR si directorul magazinului “Muzica“, Eugen Pavel Rotaru. Potrivit acestuia, SRR ar urma sa dea patrimoniul sau auditiv pentru a fi transpus pe suport digital si comercializat de firma respectiva.
Cioroianu a ridicat problema dreptului lui Dragos Seuleanu de a decide in privinta arhivei audio a SRR. El a adaugat ca este o problema si cu firma care ar putea sa se ocupe de acest proiect, firma care, pe siteul Ministerului de Finante, are trecut ca obiect de activitate inchirierea si subinchirierea de bunuri imobiliare.
Adrian Cioroianu a mai ridicat si problema contractului incheiat intre SRR si un grup de firme americane de Relatii publice, care se ocupa de imaginea radioului romanesc in SUA. Cioroianu a avansat ipoteza ca acest contract este paravanul pentru inlesnirea contractelor dintre Dragos Seuleanu si politicieni americani. Seuleanu ar face lobby pentru un viitor statut diplomatic al sau in SUA.