Senatorul Antonie Iorgovan, suspendat vineri din functia de prim-vicepresedinte al Comisiei de integritate morala a PSD, pentru ca acesta s-ar afla in situatie de incompatibilitate in cazul Omar Hayssam, a fost “victima“ aplicarii celebrului “dicton“ pesedist “ciocu’ mic!“.
Deputatul PSD Victor Ponta a declarat ca Biroul Permanent National a luat ieri in discutie cazul Iorgovan, conducerea partidului hotarand sa dea “niste semne de autoritate“, avand in vedere faptul ca mai exista si alte persoane “care vorbesc in partid“. “Iorgovan a facut acuzatii pe care nu le-a sustinut, dar nu e numai Iorgovan, mai sunt si alti colegi care vorbesc absolut din dorinta de a aparea la televizor“, a precizat Ponta. “Facem un sistem in care nu-l pedepsim doar pe Iorgovan sau doar pe “x“ sau pe “y“, ci un sistem in care putem sa aratam ca suntem uniti in opozitie si in care sa ne purtam intr-un mod acceptabil intre noi, ca si colegi“, a adaugat Victor Ponta. El a precizat ca acest sistem inseamna, pe de o parte, ca toate cazurile cu implicatii etice sa fie lasate in seama Comisiei de Arbitraj si Integritate Etica sau, pe de alta parte, acestea sa intre si in atributiile BPN.
“Ori lasam la Comisie de fiecare data, ori, daca nu, BPN poate sa ia pana la urma niste masuri mai dure, daca e cazul“, a aratat Ponta.
La randul sau, vicepresedintele PSD Ioan Rus a declarat ca persoanele care au atitudini prin care se scade prestigiul conducerii partidului trebuie sanctionate, inclusiv prin excludere. “Cei care au atitudini de acest tip, care, intr-un fel sau altul, scad prestigiul conducerii partidului, aleasa legal si democratic la Congres, trebuie sanctionati“, a spus Rus.
Biroul National al Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala le-a solicitat tuturor membrilor PSD sa se abtina de la exprimarea oricaror opinii sau comentarii cu privire la anchetele care se afla pe ordinea de zi a comisiei si care ar putea anticipa deciziile ce vor fi luate.

FOTO: Desi vorbeste mult, Victor Ponta le recomanda altora sa-si tina gura