Senatoarea Doina Silistru a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata 'Inca un ,,cine zice, ala e’’!', pe care o puteti citi in continuare.

Discuta domnul presedinte Traian Basescu, foarte mult in ultima perioada, despre statul de drept, despre cum trebuie acesta aparat de interesele oculte ale ,,celorlalti’’, despre sacrificiu, corectitudine si interese superioare, de ai impresia, la un moment-dat, ca domnia sa este singurul care apara tara aceasta si poporul de haos. Restul suntem rai si corupti pana-n maduva oaselor. Acest tip de discurs nu spune nimic nou; este un egoism consacrat, prin intermediul caruia domnul presedinte incearca sa tina agenda publica, sa ,,vanda’’ si, in principal, sa isi vanda noul copil de suflet, Partidul Miscarea Populara. Fiindca pentru ei vorbeste domnul presedinte, lor le explica tainele statului de drept, pentru cand vor ajunge, daca vor ajunge vreodata, sa guverneze Romania.
Daca nu ar fi implicat politic, mai ca as fi tentata sa cred in sinceritatea presedintelui. Iata, as exclama, un om care pune interesul national deasupra intereselor de partid, simpatiilor si relatiilor personale! Din nefericire, lucrurile nu stau deloc asa. Traian Basescu se tradeaza singur, aruncand in ridicol nu numai rolul si chiar sensul institutiei pe care inca o reprezinta, ci si oastea PMP-ului, formata exclusiv din prieteni de drum lung sau de conjunctura. Dar tema e alta: cu un discurs suta la suta politic, domnia sa vrea sa depolitizeze institutiile statului. Cu o retorica de etern candidat, domnia sa fundamenteaza ,,logica crearii’’ unui partid care trebuie, cu orice pret, sa continue procesele de reforma si de consolidare a statului de drept. Evident, vizate sunt in special institutiile cu rol de control, despre care presedintele Basescu spune ca, in loc sa fie institutii ale statului de drept, sunt ale partidelor. Este, daca vreti, o noua descoperire a rotii!
Din aceasta dihotomie provin, stimati colegi, ,,evazionistii buni’’ si ,,evazionistii rai’’ despre care vorbeste cu atata aplomb domnul presedinte. Mergand pe firul logicii prezidentiale, tot de aici se trage, spre exemplu, si existenta ,,coruptilor buni’’ si a celor rai. Cei rai se stie cine sunt - toti ,,coruptii’’ sau asa-zisii corupti care au, deloc intamplator, alta viziune si/sau optiune politica decat a... domnului Basescu!
Iata inca o situatie, deja clasica, de ,,cine zice, ala e!’’. Tocmai domnul presedinte sa dea lectii de dezangajare politica? Tocmai domnul Traian Basescu sa ne explice cat de nociva este politica pliata pe institutii? Tocmai domnia sa, care si-a cladit intreaga cariera politica si ascensiunea politica speculand cu abilitate influentele in segmentul institutional al statului, in special in zona parchetelor si a serviciilor? Daca n-ar fi tragic, demersul ar fi chiar amuzant.
Din nefericire, stimati colegi, lucrurile nu sunt deloc atat de simple cum incearca domnul presedinte sa le prezinte. In Romania ultimilor ani, numai orb sa fii sa nu vezi ca doar ,,coruptii’’ din tabara opusa lui Traian Basescu - reali sau inventati - raspund pentru faptele lor. Iar asta, stimati colegi, ne arata ca cineva, nu spun cine, exercita o influenta politica exact in zona statului de drept, despre care atat de elocvent vorbeste presedintele!