Cu cine se va bate Antonie Solomon pentru Primaria Craiova la alegerile locale de anul viitor? Daca liberalii doljeni il anuntasera deja pe Pavel Badea candidat in cursa interna din cadrul USL, pesedistii taraganeaza sa faca un anunt oficial si, cel mai probabil, nici nu isi vor mai anunta candidatul,
ci impreuna cu PNL vor anunta candidatul comun.
Desi sunt pe primul loc in sondajele de opinie, membrii PSD si PNL +PC, partidele care formeaza USL, duc lupte de gherila. In public, lasa impresia ca sunt numai lapte si miere, dar in spatele cortinei atmosfera este fierbinte. La Dolj, PNL l-a desemnat pe Pavel Badea care urma sa intre in cursa interna pentru desemnarea candidatului USL la Primaria Craiova. Ce mai lipsea era candidatul PSD, partid care nu s-a grabit deloc sa faca acest lucru. Motivul invocat de liderii PSD din Dolj a fost acela ca lista ramane deschisa. Mihai Fifor, presedintele PSD Craiova si preferatul presedintelui PSD Dolj, Ion Prioteasa, a fost prima si singura nominalizare oficiala. Ulterior, pe lista de care vorbeau liderii PSD au mai aparut nume ca Gheorghe Nedelescu, cazut in dizgratiile conducerii judetene a partidului si care mai degraba s-a autoimpus pe lista, plus trei parlamentari de Dolj: Ion Calin, Valeriu Zgonea si Olguta Vasilescu. In final, din cei cinci au ramas doar trei, Calin si Nedelescu fiind scosi de pe lista. Demarat cu greu, sondajul PSD s-a incheiat luna trecuta, dar rezultatul este inca tinut secret. Surse din cadrul USL au precizat insa ca primii clasati in sondaj sunt Olguta Vasilescu si Pavel Badea, diferenta dintre ei fiind atat de mica, incat decizia finala va fi luata de conducerea de la Bucuresti a Uniunii.

Diferenta in marja
de eroare

Presedintele PNL Dolj, Mihai Voicu, a declarat pentru GdS ca aritmetic vorbind Olguta Vasilescu este inaintea lui Pavel Badea in sondaj, dar a precizat ca diferenta este foarte mica. "Decizia va fi probabil una politica. Nu este ceva de care cineva sa fie stresat. Diferenta dintre cei doi este in marja de eroare. Decizia va fi luata la Bucuresti, probabil spre jumatatea acestei luni. Vom vedea cum va fi, deoarece trebuie ca PNL si PSD sa aiba fiecare cate 20 de candidati, asa cum este prevazut in cazul municipiilor resedinta de judet", a spus Voicu.
Presedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, nu a dorit sa dea detalii despre sondaj, sustinand ca nu are datele oficiale. "Eu nu am nimic de comentat. Nimeni nu are rezultatele oficiale. Nu am nici o graba. In politica sunt multe necunoscute de care trebuie sa tii cont. Sunt cateva orase mari, cum e Craiova sau Arad, unde daca ar candida domnul Solomon sau domnul Falca, USL nu are pretentii mari. Dar nici nu poti sa abandonezi", a spus Prioteasa.

Sondajele sunt finalizate

Potrivit HotNews, candidatii USL la primariile marilor orase si la presedintiile consiliilor judetene detinute deja de PDL nu reusesc sa castige in fata candidatilor PDL-UNPR, desi Uniunea are peste 50% la votul politic in aproape toate judetele, conform sondajelor realizate de PSD luna trecuta. Potrivit datelor sondajelor judetene ale PSD, nici una din cele 16 primarii ale oraselor resedinta de judet, detinute de PDL si UNPR, nu ar fi castigata de candidatii USL. Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat miercuri, intr-o postare pe blog, ca USL a finalizat sondajele in toate judetele. "Nu vom face publice datele finale decat in momentul in care vom bate in cuie candidatii. Eu mi-as dori sa finalizam aceasta procedura chiar in august, fie pe 15 august, fie pe 30, in functie de cum ne miscam. Da, este posibil ca pana la sfarsitul lunii acesteia sa fie anuntati candidatii USL si sa fie publice si sondajele oficiale. Pana atunci, ceea ce a aparut in presa locala sunt date umflate de cei interesati sa candideze. Eu si cu domnul Antonescu le-am cerut in mod special sa nu faca publice aceste informatii, ii stim pe cei care au facut-o si vom avea discutii cu ei in acest sens", a explicat Ponta pentru HotNews.ro.