Cinci dintre cei sase ministri ai Cabinetului Croitoru vor primi astazi aviz negativ din partea comisiilor de specialitate. Singurul crutat al zilei se anunta a fi ministrul propus la Externe, Bogdan Aurescu.
Majoritatea parlamentara PNL+PSD-PC se pregateste sa pice cinci dintre cele sase propuneri de ministri ai Cabinetului Croitoru asteptati astazi la audieri. Jocurile sunt deja facute, sustin voci din randurile celor doua partide.
"Nu cred ca exista nicio sansa ca vreunul sa treaca, doar domnul Aurescu", a declarat liberalul Gheorghe Gabor, membru in comisia juridica a Camerei, acolo unde astazi este audiat Catalin Predoiu. "Dansul a plecat de la noi, din PNL, a facut parte dintr-un guvern care a picat in Parlament, nu avem cum sa consideram un guvern prost si apoi un ministru bun", a adaugat acesta.
Lucrurile sunt la fel de clare la Agricultura, in cazul lui Adrian Radulescu: "Din cate am discutat si noi, si colegii de la PNL, nu exista sanse ca domnul Radulescu sa primeasca aviz favorabil. Nu ar fi primit nici in conditiile in care nu exista acest conflict politic, pentru ca nu este pregatit. Domnia sa ar fi trecut doar in urma unui vot politic, iar cum acesta nu exista.... Domnul Radulescu e doar unul dintre politicienii care in timpul liber se mai ocupa de agricultura. Domnul Radulescu nu are nici urma de tehnocrat in el. Dansul a fost prin mai multe partide: a fost si la PSD, si pe la PNL, acum e la al treilea partid", sustine vicepresedintele Comisiei de resort din Camera, pesedistul Valeriu Steriu.
Nici candidatul la functia de ministru al Muncii, Mihai Seitan, nu are mai multe sperante: "Din cate stiu eu, asta este trendul. Sa primeasca aviz negativ. Sigur, vom discuta, dar...", a declarat liderul PSD, Dan Mircea Popescu, membru al Comisiei.
Aceeasi soarta ii asteapta si pe democrat-liberalii Gheorghe Pogea si Vasile Blaga. Singurul care ar urma sa scape si sa primeasca aviz pozitiv este candidatul pentru postul de ministru de Externe, Bogdan Aurescu, conform declaratiilor publice ale reprezentantilor Opozitiei.
Audierile continua si maine cu cea de-a doua jumatate a Cabinetului.
Singurul partid care s-a declarat favorabil sustinerii Guvernului Croitoru este PD-L. PSD, UDMR si PNL au anuntat ca vor vota impotriva.