Partidul Democrat-Liberal din Constanta are, incepand de sambata, doua structuri de conducere paralele, fiecare afirmand ca ea este cea statutara, iar cealalta ilegala. Reprezentantii a 49 de organizatii din judet au desemnat un nou Birou Permanent Judetean, in care Constantin Chirila este presedinte, iar Dumitru Bocai si Mircea Iustian prim-vicepresedinti. Din componenta noului BPJ au disparut nume precum Tudorel Calapod, Zanfir Iorgus, Mircea Banias sau Ionel Manafu, regasindu-se aici doar primarii PD-L din judet, membrii exclusi, dar si Ion Popescu, ultimul pe lista membrilor BPJ. Consiliul de Coordonare Judetean reunit intr-o sedinta extraordinara a apreciat ca PD-L Constanta a pierdut intr-o maniera rusinoasa si lamentabila alegerile locale, iar principalii vinovati au fost chiar cei din structura centrala a partidului, Emil Boc impunand atat candidatii la Consiliul Judetean, cat si la nivelul Primariei Constanta (N.R. Probabil domnii reuniti sambata la Consiliul de Coordonare Judetean au uitat ca de fapt PD-L nu avea candidat la Primaria municipiului Constanta. De bine ce erau organizati, alegerile bateau la usa iar ei nu isi anuntau candidatul, invartindu-se in jurul lui Mironescu si Banias, doua nume care nu spuneau mare lucru electoratului constantean). Dupa cum era si normal, Ion Popescu a declarat ca sedinta CCJ a fost nestatutara, motiv pentru care deciziile luate aici nu au nici o valoare.
De altfel, Biroul Permanent National al PD-L va respinge aceasta actiune si ii va da in continuare credit echipei lui Popescu, potrivit surselor noastre. Asta in conditiile in care PD-L Constanta s-a rupt practic in doua, iar urmatoarea solutie logica ar fi desfiintarea tuturor conducerilor din judet si desemnarea unui presedinte interimar din cadrul conducerii centrale. La sedinta CCJ-ului de sambata a fost prezent si deputatul Stelian Dutu, care a vorbit despre reconciliere si toleranta, dar si despre "sangele din instalatia" lui Radu Mazare, care ar vorbi mai des la telefon cu Elena Udrea decat cu Danut Moisoiu. Dutu nu a fost chiar pe placul celor prezenti, un oarecare "nea Voicu" din sala acuzandu-l la scena deschisa de tradare, in timp ce moderatorul Dumitru Bocai a trebuit sa suporte mistocareala deputatului. Mai mult, Dutu i-a criticat in termeni duri pe Emil Boc si Adriean Videanu, declarand ca PD-L nu are cum sa castige alegerile parlamentare. "Mai, gurita, nu stii ce spui!", i-a transmis Dutu lui Videanu, spunand apoi ca Boc ar fi declarat ca nu-l intereseaza sa castige alegerile in Constanta. De altfel, noua conducere interimara a declarat ieri, intr-o conferinta de presa organizata la sediul partidului, ca nu este de acord cu multe din cele spuse de Dutu, dar se opune excluderii acestuia din PD-L.

Constantin Chirila, presedintele preferat de 49 organizatii PDL

CCJ a decis anularea tuturor sanctiunilor de excludere date de Ion Popescu, cei 23 de membri exclusi fiind astfel reprimiti in partid. Noua conducere a PD-L sustine ca Popescu a refuzat sa primeasca cererea de convocare a CCJ, motiv pentru care lista cu semnaturile de sustinere va fi trimisa direct la Bucuresti. Noua conducere a filialei a dorit sa precizeze ca PSD nu are nici o legatura cu ce se intampla in PD-L Constanta. "Daca, la inceput, cineva mai putea crede ca poate e mana lui Radu Mazare, atunci cand s-a dizolvat biroul local sau cand au fost exclusi trei membri care sunt consilieri locali, azi sa mai creada cineva ca Radu Mazare a putut aduna 632 de membri PD-L ca sa decida ce doreste el. Mi se pare aberant, imposibil sa crezi ca Radu Mazare poate controla peste jumatate din organizatiile PD-L din judet. PSD, Radu Mazare nu au nici o legatura. Sunt scorneli special iscate ca sa induca in eroare electoratul PD-L", a declarat Tanase Barde, vicepresedinte in noul BPJ. La randul sau, noul lider al filialei, Constantin Chirila, a declarat ca toate actiunile au fost luate pentru a clarifica situatia din organizatie, intrucat excluderile de pana acum au fost nestatutare.

Ion Popescu, inclus, dar la coada BPJ-ului

Noul BPJ al PD-L Constanta are 50 de membri, iar Ion Popescu figureaza ca membru pe ultima pozitie. "Domnul Popescu e coleg de-al nostru, membru al PD-L, fost candidat la CJ si credem ca poate fi un coleg valoros. Dupa sedinta de ieri (sambata, n.r.) nu mai e presedinte al organizatiei, este membru al BPJ interimar validat de CCJ", a precizat Chirila. El a mai spus ca acesta a fost invitat printr-o adresa si avea obligatia sa vina sa conduca lucrarile sedintei initiate de CCJ, apreciind ca acest consiliu este "forul superior de conducere si poate lua orice masura pentru binele organizatiei". Chirila a spus ca a informat conducerea centrala a partidului si a cerut sprijin pentru rezolvarea crizei din Constanta cu ceva vreme in urma. "Am fost la Bucuresti si, printr-o scrisoare deschisa, am discutat cu Blaga si Videanu, ca ceva se intampla la Constanta, nu se cunoaste realitatea. Doamna Elena Udrea, Canacheu si, ulterior, Stoica, nu cunosc situatia", a precizat Chirila. El a mai spus ca a cerut conducerii luarea unor masuri care sa clarifice situatia, nominalizarea a doua persoane cu experienta politica, care cunosc mult mai bine stuatia decat echipa nominalizata, pentru a se lua masurile juste corecte si pe care le cere momentul. "Si Boc si Blaga si Videanu trebuie sa aiba scrisoarea semnata de tot BPJ-ul la acea data. Au zis da, ne gandim", a mai spus noul lider al PD-L Constanta. Si prim-vicepresedintele organizatiei, Dumitru Bocai, primarul orasului Ovidiu, a spus ieri ca decizia apartine acum BPN. "Refuz sa cred ca nu vom gasi la BPN intelegere, pentru ca sa se poata lua o decizie, care sa nu restructureze, ci sa organizeze alegerile care vor urma", a declarat Bocai.