Senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat ieri ca s-ar putea opera unele modificari in Regulamentul Senatului pentru a facilita trecerea legilor organice in plenul acestei Camere. Potrivit Constitutiei, legile organice pot fi adoptate daca obtin votul a jumatate plus unu din numarul total al senatorilor. In aceste conditii, este necesar sprijinul a 69 de senatori pentru trecerea unei legi organice, in conditiile in care coalitia are 70 de senatori.
Liberalul Puiu Hasotti a precizat ca nu este vorba de absentele colegilor sai care pana acum au fost motivate. El a insistat ca trebuie modificat mai degraba Regulamentul. Hasotti a declarat ca cei doi colegi ai sai din Comisia speciala pentru modificarea Regulamentului Senatului, Radu Berceanu (PD) si Nicolae Vlad Popa (PNL), lucreaza la o propunere potrivit careia sa se stabileasca o singura zi in care sa se dea vot final pentru proiectele de legi, dupa modelul Camerei Deputatilor.
Posibilul blocaj legislativ care s-ar crea in urma respingerilor repetate ale unor legi organice este, in opinia liberalului Puiu Hasotti, un motiv pentru demararea alegerilor anticipate. “Eu nu sunt un sustinator al alegerilor anticipate, dar devin si pentru mine un subiect la care ma gandesc foarte serios“, a declarat Hasotti, adaugand ca totusi aceasta ar trebui sa fie ultima solutie.