Dupa cocktailul organizat joi seara de presedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, Grupul de rugaciune al Parlamentului Romaniei a organizat ieri, din bani publici, primul "mic dejun cu rugaciune" cu invitati din strainatate. Tot ieri, acelasi presedinte al Camerei a organizat o receptie cu ocazia implinirii a 10 ani de la castigarea alegerilor de catre CDR si Emil Constantinescu.

ßeful Grupului de rugaciune, deputatul PSD Petru Andea, a declarat ca micul-dejun de la Restaurantul Brancovenesc al Parlamentului a fost unul "ecumenic", pe motiv ca, pe langa ortodocsi si catolici, au fost invitati si oameni apartinand riturilor mozaice sau musulmane, motiv pentru care mancarea a fost atat de post, cat si de dulce.
"Am oferit atat mancare de post, cat si normala pentru ca cei care au cu adevarat credinta si rezista la tentatii", a explicat Andea, adaugand in gluma ca "cineva din sala chiar spunea ca este ortodox, dar stomacul lui este protestant". Astfel, invitatii au servit, pe acordurile Cvartetului Conservatorului, crenvursti, sunca, cascaval, branza, mamaliga, smantana, iaurt si saleuri, dar si bucate de post. Dupa ce au gustat bucate dupa credinta si dupa constiinta, parlamentarii evlaviosi s-au retras, impreuna cu invitatii lor, la o "masa rotunda", unde au discutat despre "Libertatea religioasa" si au luat pranzul la Manastirea Caldarusani de langa Bucuresti. La reuniune au participat invitati din SUA, Belgia, Germania, Coreea, Australia etc., personalitati din viata politica si din viata religioasa, precum fostul ambasador al SUA la Bucuresti, David Funderburk, sau parlamentarul Peter Lewis din Australia, care a rostit o rugaciune de inceput.

Zece ani de la alternanta la putere

Ceva mai tarziu, Bogdan Olteanu a organizat si o receptie cu ocazia implinirii a 10 ani de la prima alternanta la putere din Romania.
"Nu este un prilej de rememorare nostalgica, este un moment in care ne indreptam cu privirea spre viitor!", a declarat ieri fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu, flancat de Bogdan Olteanu si Ion Diaconescu. "Ma bucur ca am ocazia ca in dreapta mea sa fie fostul presedinte al Conventiei Democrate din perioada 1996-2000 si actualul presedinte al Camerei Deputatilor", a mai spus Constantinescu, vadit emotionat de moment.
Pierduti printre pahare cu vin, whisky si platouri cu fursecuri si cornulete, fostii parlamentari ai Conventiei Democrate au trait momente nostalgice la revederea colegilor la 10 ani de la victorie. "Felicitari pentru atunci si pentru acum. Sa dea Dumnezeu sa recidivati", i-a urat lui Constantinescu fostul prim-ministru al Romaniei Victor Ciorbea.