Reprezentantii Primariei Barbatesti incearca de aproximativ doi ani sa puna mina pe o cladire, aflata momentan in proprietatea AVAS. Vila respectiva a apartinut pina in anul 2001 unor persoane oarecum instarite din Bucuresti. Proprietarii au pus insa casa gaj la BANCOREX, in schimbul unui credit. Pentru ca, ulterior, familia respectiva nu a mai putut restitui imprumutul, iar banca a dat faliment, cladirea a fost preluata de AVAS. Neavind incotro, fostii proprietari au parasit imobilul. Reprezentantii AVAS au estimat ca vila respectiva valoreaza aproximativ sase miliarde de lei, constructia fiind noua si rezistenta. Totusi, cladirea urmeaza sa fie scoasa la vinzare la pretul de un miliard de lei, fapt care ar avantaja orice cumparator constient de valoarea imobilului. De aici, o serie de discutii si demersuri. Aflind de intentia AVAS, conducerea Primariei din Barbatesti a facut numeroase demersuri prin intermediul Prefecturii Vilcea, pentru a obtine vila cu titlu gratuit. Ideea era de a nu ceda locuinta altor persoane dispuse sa o achizitioneze la un pret de nimic. Motivatia este simpla.

„Actualul sediu al primariei este impropriu pentru functionare. Cladirea este veche de 75 de ani, are doar patru birouri si un hol, iar angajatii stau gramada in incaperile care la un loc masoara 100 de metri patrati. Pentru ca acoperisul este distrus, ne ploua in interior. Daca am obtine cladirea de la AVAS, am transforma-o in centrul comunei! Curtea ei se intinde pe 3.000 de metri patrati si am face un parc cu fintina arteziana in mijloc. De ce sa o cumpere un particular?“, a declarat Constantin Banacu, primarul din Barbatesti.

Edilul-sef din Barbatesti a spus ca a luat in calcul constructia unui alt sediu de primarie, insa nu ar obtine suficiente fonduri niciodata. Anuta Handolescu, prefectul de Vilcea, crede ca nu ar fi rau ca vila sa ramina in patrimoniul comunei, insa sansele sint minime: „Parerea mea este ca acea constructie nu ar strica sa functioneze ca sediu de primarie. Totusi, este cam greu de obtinut, pentru ca AVAS vrea sa obtina bani din aceste vinzari, pentru a acoperi creantele. Pentru cei care nu stiu, AVAS este un fel de galeata cu datorii a Romaniei!“, a mentionat Anuta Handolescu.