Proiectul votului uninominal pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, intr-un singur tur de scrutin, nu este pe placul tuturor partidelor politice din Bihor. Nici votul uninominal pentru alegerea parlamentarilor nu este considerat a fi varianta cea mai buna, deoarece se considera ca vor avea de castigat cel mai mult oamenii cu notorietate, nu cei capabili.
Presedintele PSD Bihor, Mihai Bar, sustine ca filiala pe care o conduce si-ar fi dorit vot uninominal pentru presedinte de CJ, dar in doua tururi de scrutin. El sustine ca in forma actuala, cu un singur tur de scrutin, UDMR va lua nu mai putin de sapte judete, dublu fata de actualul numar de presedinti de consilii judetene cat au acum udemeristii. "Pentru mine nu este o mare bucurie introducerea votului uninominal intr-un singur tur. De aceea eu imi doresc ca din acest motiv legea sa fie neconstitutionala", a declarat Bar. Acesta a recunoscut ca in interiorul PSD filialele din Ardeal au pierdut lupta cu celelalte filiale din tara, care si-au dorit vot uninominal intr-un singur tur de scrutin.
Bar a mai recunoscut ca, desi la nivel de judet exista o alianta PSD - UDMR - PNL care functioneaza, respinge ideea ca aceasta alianta sa aiba un singur candidat la presedintia CJ, deoarece, in opinia sa, UDMR sta foarte bine si nu ar face aliante. In plus, liderul PSD Bihor a declarat ca nu se vede adjunctul lui Kiss Alexandru. El exclude si depunerea de catre partidele romanesti a unei singure candidaturi. "Este imposibil ca partidele romanesti sa aiba un singur candidat la presedintia CJ. Mai mult, o sa vedeti o campanie desantata a PD-L, cu fonduri foarte mari. Vor fi dispusi sa cheltuiasca foarte mult numai sa castige voturile", a mai spus Bar.
Liberalii asteapta sa vada daca aceasta lege nu va fi atacata la Curtea Constitutionala. Deputatul Cornel Popa sustine ca punctul referitor la alegerea presedintelui CJ prin vot uninominal s-ar putea ataca la Curtea Constitutionala, deoarece, in opinia sa, institutia presedintelui CJ nu exista. Chiar daca va fi atacata, Popa sustine ca alegerile parlamentare vor avea loc tot in sistemul votului uninominal.
Referitor la votul uninominal pentru alegerile parlamentare, deputatul PNL Valeriu Boeriu sustine ca acestea au, pe langa avantaje, si dezavantaje. "Votul uninominal poate ajuta anumite persoane sa acceada in parlament, cum ar fi Loredana, Guta sau Nicolita, deoarece se confunda notorietatea cu competenta. Totusi cel mai nemultumit s-a aratat a fi deputatul PSD Claudiu Pop, care considera ca judetele vor avea de suferit, deoarece parlamentarii vor fi mai solitari si nu vor mai lupta pentru interesul intregului judet. "Prin votul uninominal se vor alege parlamentari a zece comune si nu parlamentari ai judetului. Fiecare parlamentar se va lupta de aici inainte pentru colegiul lui, nu pentru judet", este de parere Pop.